Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve výlohách Galerie Ladislava Sutnara je možné obdivovat díla studentů designu keramiky

Ačkoli jsou galerie stále uzavřené, nic nebrání tomu, aby se lidé pozastavili před výlohami a obdivovali například absolventské práce studentů. Touto originální formou se nyní prezentuje ateliér Keramický design Fakulty umění a designu Ladislava Sutnara v samotném srdci Plzně.

Díla vybraných studentů vznikla pod vedením Gabriela Vacha a jsou příklady sochařských dovedností a techniky mladých umělců.

„Studenti posledních ročníků bakalářského i magisterského studia přišli vloni o možnost ukázat své závěrečné práce veřejnosti. O tom, co vystavit v Galerii Ladislava Sutnara, tak nebylo potřeba dlouze přemýšlet. Bohužel v situaci, kdy bylo jasné, že dveře galerie zůstanou zavřené, jsme museli trochu improvizovat. Chtěli jsme zprostředkovat co nejautentičtější zážitek z děl samotných. Nabízená forma virtuální prohlídky ve 3D nám nepřišla použitelná, zvlášť ne pro menší realizace a design,“ upozorňuje vedoucí ateliéru Gabriel Vach.

Proto se rozhodli využít výlohy galerie, aby se kolemjdoucí mohli pozastavit a prohlédnout si díla studentů na vlastní oči. Příležitost mají do 27. února.

„Věřím, že pro studenty může být tato opožděná zpětná vazba uspokojující a že i divák si mezi vystaveným pracemi najde něco, co jej zaujme,“ dodává Gabriel Vach.

Začátkem února se na stejném místě prezentovali i tanečníci studia FITDANCEART, které inspiroval projekt Cirk La Putyka v Praze.

Tanečníci obsadili výlohy v centru Plzně a vzkazují: Kultura stále žije

To si tak jdete po ulici a jednou na vás ve výloze koukají tanečníci. Akci "Oživujeme výlohy" upořádalo taneční studio FITDANCEART. Cílem tohoto projektu bylo hlavně vdechnout život jinak prázdným provozovnám a říct lidem, že umění a kultura...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Štítky výstava, studenti, Galerie Ladislava Sutnara, keramika, galerie, Ladislav Sutnar, design, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Plzeň, Cirk La Putyka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve výlohách Galerie Ladislava Sutnara je možné obdivovat díla studentů designu keramiky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.