Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Klasická ZOO má zavřeno u té z ledových soch na náměstí se tísní davy lidí

Výstava ledových soch na náměstí Republiky v Plzni vzbudila obrovskou vlnu zájmu. Lidé plní sociální sítě krásnými snímky, ale zároveň pro jejich pořízení vlezou klidně do několikahlavého davu. Na více než desítce ledových soch začali umělci pracovat už ve čtvrtek, jak dlouho sochy vydrží záleží na počasí.

Ruce, roušky, rozestupy. Pravidlo, které už nám do hlavy vtlouká vláda i hygienici. Roušky lidé na náměstí vzorně mají, s rozestupy je to horší. Snímek z náměstí, kde se se v hloučku tísnily desítky lidí, hned vzbudil vzrušenou debatu na sociálních sítích. Někteří se podivovali, proč nejsou sochy rozprostřené po celé ploše, aby se u nich nesrocovaly davy. Jiní naopak tvrdili, že v tom problém nevidí.

„Zrovna jsem se tam chystala. Tak si to asi odpustím,“ napsala jedna z komentujících. „Sochy jsem neviděl, ale kvůli tomu bych do davu nešel. Ne když vím, že Lochotín je narvaný k prasknutí,“ konstatoval jiný diskutující. „Sraz blbců Kdyby raději šli pomahat do nemocnic," dodala další.

Jeden příspěvek a dvě stovky komentářů. Lidé jsou rozděleni na dva tábory. „Byla jsem se s vnoučkem taky podívat, všichni měli roušky. A světe div se, lidé se smáli, děti byly nadšené, ze všech sálala pozitivní nálada. Proč sraz blbců? V tom případě pro koho ty sochy vyráběli? Bylo krásně, svítilo sluníčko, každý se podíval, někdo fotil a šlo se dál. Myslíte, že za tu chvilku co jsme se podívali, jsme si navzájem předávali covid?," ptala se jedna z diskutujících. 

Nouzový stav ještě neskončil

Dokud platí nouzový stav, platí také mimořádná opatření. Ta mimo jiné hovoří i o pohybu osob na veřejně přístupných místech, kde by se lidé měli pohybovat maximálně v počtu dvou. Výjimku tvoří například členové domácnosti nebo kolegové ze zaměstnání či děti ve škole. I tací by však měli dodržovat dvoumetrový odstup. Stejně tak to platí i pro nošení roušek, pokud nemůžete na veřejném prostranství udržet dvoumetrové rozestupy, měli byste jí mít nasazenou.

Aktuální opatření můžete přehledně nalézt i na webu plzen.eu

Ledové sochy zůstanou na náměstí republiky tak dlouho, dokud to počasí umožní. Vzhledem k aktuální předpovědi tam mohou být ještě tak dva týdny. Na netradiční podívanou zval pořadatel i vedení městského obvodu. Pokud ale chcete dorazit, buďte ohleduplní k sobě i svému okolí. Počty nakažených v Plzeňském kraji stále rostou a právě Plzeň je na tom nejhůř.

Čtete také:

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto webkamery.plzen.eu + Visit Pilsen + facebook

Štítky opatření, koronavirus, Plzeň, ledové sochy, Náměstí republiky, socha, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klasická ZOO má zavřeno u té z ledových soch na náměstí se tísní davy lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.