Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Nemocných v kraji je více než v podzimní vlně, nově přibylo 845 případů

Za pátek přibylo v Plzeňském kraji více než osm set nových případů nákazy koronavirem. Jedná se o druhý nejvyšší přírůstek za poslední dva týdny. Počet aktuálně nakažených překonal už podzimní vlnu, kdy bylo 29. října v kraji 7342 nemocných, vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Krajská hygienická stanice hlásí aktuálně 7424 aktivních případů nemoci na území Plzeňského kraje. Od začátku pandemie na jaře loňského roku se uzdravilo 50 441 osob. Nejvíce nemocných je teď v Plzni (2104), následuje Klatovsko (1190), severní Plzeňsko (964), Tachovsko (913), Domažlicko (895), Rokycansko (695) a jižní Plzeňsko (663).  

Aktuálně se nákaza v Plzeňském kraji nejvíce šíří na Tachovsku, kde za poslední týden přibylo 819 nakažených na 100.000 obyvatel. Nakažených přibývá více i na Rokycansku a Klatovsku.

V Plzeňském kraji bylo od počátku epidemie dosud potvrzeno 58 565 případů nákazy koronavirem. Dosud největší vlna onemocnění byla na přelomu října a listopadu. Za poslední týden ale počet nakažených podzimní vlnu překonal. Z nemoci se zatím v kraji vyléčilo 50 115 lidí, 940 jich s onemocněním covid-18 zemřelo.

Nemocnice v Plzeňském kraji jsou na tom podle údajů ministerstva relativně lépe, než nemocnice v oblastech, kde se nákaza šíří rychleji, jako například v sousedním Karlovarském kraji. Volných je 13 procent lůžek intenzivní péče a 29 procent lůžek standardních. Také u reprofilizovaných lůžek mají nemocnice v Plzeňském kraji zatím volnou kapacitu 17 procent.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, nemoc, okres Klatovy, Krajská hygienická stanice, okres Tachov, okres Rokycany, Plzeň, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných v kraji je více než v podzimní vlně, nově přibylo 845 případů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.