Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Nabíjecí stanici vybudoval pro návštěvníky a klienty s elektromobily MO Plzeň 3

Novou nabíjecí stanici pro elektromobily vybudoval centrální plzeňský městský obvod. Sám nedávno zakoupil hybridní vozidlo a přihlásil se tak k projektu elektromobility, který spustilo město Plzeň. Stanice bude sloužit i pro potřeby návštěvníků úřadu. Po zhruba měsíčním zkušebním režimu bude uvedena do ostrého provozu.

„Chceme dát i potřebný impuls k instalaci dalších nabíjecích stanic nejen v našem obvodě, ale i ve městě, neboť si myslíme, že elektromobilita do našeho života a do moderní společnosti patří. Zároveň tím chceme umožnit nejen všem majitelům, ale i návštěvníkům města s hybridními a elektrickými automobily, dobít si svůj vůz při návštěvě našeho úřadu,“ říká David Procházka (ANO), starosta plzeňského centrálního obvodu. Dobíjecí stanice se nachází na parkovišti ÚMO Plzeň 3.

„Počet hybridů a elektromobilů pomalu narůstá, a proto jsme pro dobíjení našeho služebního vozidla a elektromobilů návštěvníků úřadu vyhradili dvě parkovací místa. V této souvislosti byly osazeny informativní tabule a návod na obsluhu dobíjecí stanice. Jsem rád, že poměrně záhy po instalaci jsem zaznamenal prvního klienta, který možnosti dobít si svůj elektromobil využil,“ doplnil Petr Baloun (ODS), místostarosta MO Plzeň 3.

„Je nám ctí být u toho, když druhé největší město v Čechách začíná systematicky budovat vlastní zázemí pro rozvoj elektromobility. Z vlastní zkušenosti víme, že fungující dobíjecí infrastruktura je základní podmínkou pro rychlý růst podílu elektromobilů na vozovém parku firem i institucí,“ uvedl manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky MO Plzeň 3, nabíjecí sta nice, elektromobil, elektromobilita, Plzeň, ANO 2011, ODS, ČEZ, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabíjecí stanici vybudoval pro návštěvníky a klienty s elektromobily MO Plzeň 3  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.