Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Skončím až mi odpojí elektřinu, uvedl majitel restaurace, která zůstala na protest otevřená

Na protest proti stále se měnícím protiepidemickým opatřením a nedostatečným kompenzacím státu nechal včera otevřenou restauraci Budino její majitel a kuchař David Vavroch. Podnik v centru Plzně, který je už 15 let oblíbený svoji italskou kuchyní, chce mít otevřeno do středy 23. prosince, přestože restaurace musí být podle vládních opatření ode dneška zavřené a mohou prodávat jídlo jen přes výdejní okénko. Bude otevřeno, pokud přijdou hosté, uvedl majitel.

„Naštvaný jsem dlouho, je to vyjádření protestu. Není to kvůli tomu, že bych bažil po penězích," uvedl Vavroch. Podle něj je skoro zázrak, že do restaurace chodí zaměstnanci a že se tam svítí. Ze sedmi lidí propustil čtyři. Dluží na nájemném, energiích, sociálním pojištění i na platech. Kompenzace od státu nejsou podle něj dostačující, pokryjí minimum tržeb.

Skončím, až mi odpojí elektřinu, nebo až mě vyhodí domácí, jinak nechci. Mistr světa ale nejsem, takhle můj protest nechápejte," uvedl. Zatím vysvětluje, že až začne vydělávat, tak dluhy doplatí.

Velká policejní razie do plzeňských hospod a barů vyvolala u Plzeňanů bouřlivé reakce, řešilo ji i zastupitelstvo

Velká páteční razie zaměřená na kontrolu dodržování vládních opatření proti šíření nemoci COVID 19 se probírala na dnešním jednání plzeňského městského zastupitelstva. Kontrolu hospod, barů a restaurací, do které se zapojili policisté, pracovníci...

Důvodem jeho kroku je také to, že nechce, aby zákazníci jedli kvalitní jídlo na ulici z plastových menu boxů. „Lidé moc nechodí, většinu to odradilo. Také oni jsou v nějakém riziku čehosi. Ale nějak se mi snaží podpořit," uvedl.

Vavroch rušil na konec roku spoustu rezervací, v restauraci by normálně bylo plno. Další přesouval z 18:00 a 16:00, když mělo být otevřeno jen do 20:00. Ale i ty rezervace nakonec hosté zrušili. Dnes po 17:00 sedělo v Budinu šest zákazníků, kteří tam zůstali z oběda a postupně odcházeli.

„Nikdo další už by nepřišel. Můžu tady demonstrativně být, ale budu tu sám. Kdyby někdo zašel, tak mu naleju. Chodí sem jenom lidé, co znám," řekl.

Strážníci, kteří přijeli na podnět na kontrolu, majiteli řekli, aby hosty už neobsluhoval a vypustil je ven. Novinářům sdělili, že restauratérovo počínání oznámí na magistrátu.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Instagram/Ristorante Budino

Štítky koronavirus, protest, restaurace, covid, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončím až mi odpojí elektřinu, uvedl majitel restaurace, která zůstala na protest otevřená  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.