Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

POČASÍ NA VÍKEND: V nížinách mlhy, na horách pojasno

Lyžařská střediska konečně mohla zahájit svou sezónu, do které investovala nemalé peníze i co se týče umělého zasněžování. Přírodní sníh, jak rychle napadl, tak i rychle roztál. Podle meteorologů nás v následujícím týdnu čeká spíše sychravé počasí. Ta pravá zima by se na hory měla dostat až okolo Štědrého dne.

„Během posledního týdne nenastala se sněhovými podmínkami na horách v Česku bohužel žádná výrazná změna. Stále převládalo a i nadále převládá inverzní počasí. Na hřebenech hor je většinou méně oblačnosti a velmi teplo, takže těch pár centimetrů sněhu z posledního období již roztálo nebo brzy roztaje. V údolích spíše zataženo nízkou oblačností a mlhavo, ale také výrazně chladněji,“ uved Český hydrometeorologický ústav.

Páteční den bude zatažený, večer dorazí do nižších poloh i mlhy s ojedinělým mrholením. Nejvyšší teploty dosáhnou maximálně na 5°C. Sobotní ráno budou opět doprovázet mlhy, ojediněle i mrznoucí či mrholení. Kdo plánuje vyrazit na hory, toho čeká jasná až polojasná obloha s teplotami od 1 do -2°C. V nížinách naměříme 2 až -1°C.

Pošmourné počasí vydrží i v neděli, kdy nás čeká zatažená obloha, mlhy a mrholení. Na horách sice bude polojasno, postupně se ale zatáhne. Přes den naměříme 0 až 4 °C.

Lyžařská střediska se otevírají veřejnosti

Opožděná zimní sezóna odstartovala tento pátek. Největší horské středisko v Plzeňském kraji, šumavský Ski&Bike Špičák od listopadu zasněžuje, do areálu celkově investovali letos tři miliony korun. Na ceně skipasů se to ale nikterak neprojevilo. Podle aktuálních zpráv leží na sjezdovkách 25 centimetrů sněhu. V provozu je osm vleků a sedm sjezdovek. Lyžařský areál Zadov má aktuálně 30 – 40 cm technického sněhu. V provozuj je také Skiareál Železná Ruda, kde jsou provozu zatím dva vleky.

Šumavský Ski&Bike Špičák investoval před zimou tři miliony korun, skipasy nezdražil

Zimní sezóna začne v pátek 18. prosince na základě vládního rozhodnutí v šumavském Ski&Bike Špičák, které je největším horským střediskem Plzeňského kraje. Areál letos před zimou investoval okolo tří milionů korun jak do tradičního předsezonního...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, víkend, sníh, lyžování, lyžařské středisko, Štědrý den, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ NA VÍKEND:  V nížinách mlhy, na horách pojasno  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.