Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Šumavský Ski&Bike Špičák investoval před zimou tři miliony korun, skipasy nezdražil

Zimní sezóna začne v pátek 18. prosince na základě vládního rozhodnutí v šumavském Ski&Bike Špičák, které je největším horským střediskem Plzeňského kraje. Areál letos před zimou investoval okolo tří milionů korun jak do tradičního předsezonního servisu zasněžovací techniky, lanovky, vleků a roleb na úpravu sjezdovek, tak do systémových opatření souvisejících s pandemií. Skipasy se nezdražily, ceny zůstaly stejné jako loni.

„Věříme, že letos naši návštěvníci ve větší míře využijí právě nákup skipasů přes náš e-shop, který jsme zahájili už v úterý 15. prosince. Vyjde jednak o pět procent levněji, a navíc nabízí vyšší komfort zdravotního bezpečí s ohledem na situaci,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Kartu se skipasem zakoupenou přes e-shop není také nutné vracet po skončení lyžování, lze ji využívat pro další nákupy jednotlivých jízdenek nebo i jiných služeb poskytovaných areálem. Jednotlivé čipové karty se budou po jejich navrácení dezinfikovat. Návštěvníci si mohou na místě zakoupit i stylové roušky či nákrčníky.

Jaká další opatření platí? K lanovce/vlekům jsou vyhrazeny tři nástupní koridory vzdálené od sebe na šířku 2 metry, délkové rozestupy mezi lidmi ve frontě se dodržují minimálně na délku lyží. Sedačky lanovky nemusí být plně obsazeny, obsluha respektuje, kdo s kým chce vyjet na vrchol Špičáku. Občerstvení je možno si zakoupit ve výdejovém okénku. Občerstvení je možné konzumovat mimo skupinu lidí, konzumace alkoholu je stejně jako na jiných veřejných prostranstvích zakázána, nebude v areálu ani prodáván.

Celodenní skipas pro dospělého v hlavní sezoně pořízený přes zvýhodněný nákup na e-shopu stojí 646 korun. U pokladen za něj pak lyžaři zaplatí 680 korun. Na online nákupu nově vydělají také držitelé sezónních skipasů, především návštěvníků, kteří v areálu pravidelně lyžují. Díky věrnostnímu programu spuštěnému právě pouze v e-shopu dosáhnou na dvacetiprocentní slevu z aktuální ceny jakékoliv sezónní jízdenky.

Ski&Bike Špičák má stejně jako ostatní velká horská střediska ČR k dispozici tzv. „covid“ manuál své profesní Asociace horských středisek (AHS). „Vše máme pokryto, ať už se týká například dezinfekčních prostředků, vytýčených rozestupů, vlastně už od příjezdu lyžařů na parkoviště. Pravidla budou dodržována při nástupu na lanovku a vleky, v rámci zázemí servisu a půjčovny, toalet až po občerstvení,“ uvádí Kasík. K zohlednění dojde i při hromadné výuce v lyžařské škole, kde se počet členů jednoho družstva sníží na šest, tedy pět žáků a instruktor.

Areál má také nový informační systém na svém bezplatném parkovišti, který zobrazuje počet aktuálně volných míst. Ski&Bike Špičák je jednou z hlavních zastávek místního skibusu, jenž už druhý rok po sobě provozuje město Železná Ruda a středisko přispívá na jeho provoz. Modernizací letos prošla i zdejší sportovní hala.

Finální parametry konečně dostal po všech schvalovacích peripetiích projekt dlouhodobě plánované výstavby víceúčelové budovy. Její součástí bude především nová restaurace s terasou a celkovou kapacitou 250 osob. S vydáním stavebního povolení se počítá do konce letošního roku. „Když se nestane nic neočekávaného, začne se v dubnu 2021 s bouráním starých objektů v dolní části areálu poblíž lanovky. Zahájení stavby na to naváže prakticky ihned taktéž v dubnu a hotovo by mělo být v průběhu roku 2023,“ sděluje s úlevou v hlase výsledky pětiletého snažení Vladimír Kasík.

Vleky se rozjedou v pátek ještě v oblasti Železné Rudy také na sjezdovce Samoty a Nad Nádražím. Připravují se Belveder a Alpa louka, která začne na Vánoce. Přírodního sněhu je v oblasti málo, na běžky lidé zatím nemohou nikam,

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezóna, zasněžování sjezdovek, vládní opatření, zahájení provozu, skipas, lanová dráha, internetový obchod, Plzeňský kraj, Železná Ruda, Česko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavský Ski&Bike Špičák investoval před zimou tři miliony korun, skipasy nezdražil  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.