středa 28. října 2020 Státní svátek

Skončila další etapa rekonstrukce bazénu na Slovanech, návštěvníky čeká větší komfort

Veřejnost může od dnešního dne využívat novou halu s recepcí i zázemím a také nové šatny v bazénu na plzeňských Slovanech. Skončila tam další etapa rekonstrukce. Město vyčlenilo na úpravy plaveckého bazénu 70 milionů korun. Návštěvníky při odbavení čeká u vstupu do objektu také nový turniketový a čipový systém.

Plzeň se už v roce 2018 pustila do rozsáhlé modernizace městského bazénu na Slovanech za několik desítek milionů korun. Jeho návštěvníci, ať již veřejnost, školáci nebo sportovci, se tak dočkají většího komfortu a lepších služeb. Loni už byl přestavěn objekt výměníku a kotelny na nový dětský bazén. "Právě teď byla dokončena další etapa rekonstrukce, nový vstup a nové šatny. V přestavbě bazénu na moderní sportovní a relaxační prostor ale pokračujeme. V plánu jsou další úpravy jako například vytvoření parních kabin či spojovací chodby mezi hlavním vstupem a novým dětským bazénem,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa (ODS).

„Přestavba vstupu a vybudování nových šaten byla zahájena na počátku letošního roku. Díky této rekonstrukci mají návštěvníci, a především lidé s hendikepem, komfortnější vchod do bazénu. Stávající vstup přes předsazené schodiště byl totiž odstraněn a přesunut o patro níže. Tím je zajištěn bezbariérový přístup jak od zastávky městské hromadné dopravy, tak z parkoviště či parkovacího domu,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký (ANO), jenž má ve své gesci  městské sportovní areály.

Novou vstupní halu tvoří zádveří a recepce hotelového tyipu. Návštěvníci jsou odbaveni novým turniketovým a čipovým systémem. Součástí realizace tedy bylo i dodání odbavovacího čipového systému včetně průchozích branek, platebních terminálů, čtecích zařízení, čipů a dalších prvků potřebných k provozu.

Poté, co návštěvník projde novým vstupem, pokračuje dále do šaten. I ty jsou zcela nově přestavěné a vybavené. Nové společné šatny vznikly v prostoru bývalého dětského bazénu. Jsou tak nyní na stejné úrovni jako bazénová plocha. Šatny tvoří jeden otevřený prostor a mají průchozí převlékací kabiny.

"Nechybí skříňky na uložení věcí. Návštěvník si díky čipu může vybrat jakoukoli skříňku, do níž si uloží věci, pomocí čipu ji zamkne a pokračuje dále do sprch a nového hygienického zázemí. Sprchy a WC jsou odděleny pro muže a ženy. Nový výstup ze šaten je umístěn do prostoru dnešního dětského brouzdaliště,“ popsal nové šatny a jejich zázemí Roman Zarzycký. Součástí tohoto prostoru jsou i šatny pro lidi s hendikepem a klubové šatny. Celková kapacita je 488 skříněk pro návštěvníky a 105 skříněk pro sportovní klub, učitele a zaměstnance bazénu.

Součástí celé rekonstrukce za zhruba sedmdesát milionů korun je i provedení nových rozvodů, vybavení objektu technologií na vytápění, vzduchotechnikou, měřícími a regulačními přístroji či silnoproudým a slaboproudým zařízením a dalšími technologiemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Plzen.eu

Štítky bazén Slovany, rekonstrukce, nová recepce, nové šatny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.