Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová linka na Výsluní si rychle našla své uživatele, dopravní podnik ji posílí o ranní spoj

Velmi rychle si našla své uživatele nová autobusová linka 39 do plzeňské městské části Výsluní, kterou se po letech vyjednávání podařilo zavést začátkem září. Teď Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) vychází vstříc požadavkům cestující veřejnosti a od 29. 9. 2020 posílí linku 39 o ranní spoj, který pojede v pracovní dny z Bor v 6:51.

„Průzkumy ukazují, že jsou spoje využívány jak ráno, tak odpoledne. Jsem přesvědčen, že i přidaný ranní spoj bude cestujícími dostatečně využíván a usnadní jim cestování do této oblasti,“ říká Roman Zarzycký (ANO), náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

Provoz na okružní lince 39 je zajišťován zapůjčeným midibusem a jezdí z Bor přes Výsluní zpět na Bory. Na Výsluní obsluhuje nové zastávky Kalendářní, Říjnová a Na Rozhraní.

„Jsem rád, že Výsluňáci využíváním autobusu prokázali, že dlouhodobá snaha o jeho zavedení nebyla zbytečná a že dopravní spojení pro tuto část našeho obvodu je potřebné. S povděkem pak kvituji přístup PMDP, které na základě žádostí místních a dosavadních zkušeností obratem jeden spoj přidaly. Věřím, že se tak usnadní cesta do školy i školákům, kteří navštěvují i jiné školy, než v sídlišti Bory,“ říká David Procházka (ANO), starosta centrálního městského obvodu.

Na začátku příštího roku dodá výrobce do Plzně nový midibus Rošero o kapacitě 35 cestujících, který PMDP pro novou linku zakoupí.

Bývalá zahrádkářská kolonie Výsluní, ve které v posledních letech chatky vystřídaly na mnoha místech nové rodinné domky je jednou z lokalit v plzeňském centrálním obvodu, kde doposud veřejná doprava prakticky chyběla. Loni se uskutečnilo testování několika typů menších autobusů, zda vůbec projedou a zda se vytočí v úzkých uličkách Výsluní. Po uskutečněných zkouškách se skutečně podařilo nalézt odpovídající typ malého autobusu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky Výsluní, autobusy, nová linka, PMDP, linka 39, posílení spoje, Plzeňské městské dopravní podniky, Bora, Roman Zarzycký, ANO 2011, Bory, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová linka na Výsluní si rychle našla své uživatele, dopravní podnik ji posílí o ranní spoj  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.