Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

U dálnice D5 spadlo letadlo, jeden z cestujících je ve vážném stavu

, aktualizováno 5. září 2020, 16:10

Na poli poblíž dálnice D5 ve směru na Prahu havarovalo dnes odpoledne malé letadlo. Na místě byli dva zranění lidé. K nehodě zamířily všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Za poslední dobu se jedná už o třetí případ, koncem července spadlo malé letadlo na Tachovsku, ani ne 14 dní předtím havaroval mladý pilot nedaleko Starého Plzence.

„U D5 na úrovni čerpací stanice Shell směr Praha spadlo malé letadlo. Všechny složky IZS jsou na místě i Letecká záchranná služba. Zdravotnická záchranná služba z místa letecky trasnportuje muže ročník 1938 po kardiopulmonální resuscitaci a se zajištěnými dýchacími cestami ve velmi vážném stavu na Emergency. Druhý muž ročník 1942 utrpěl lehká zranění a byl celou dobu při vědomí,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Podle dosavadních zjištění se sedmasedmdesátiletý pilot pokoušel nouzově přistát na poli nedaleko Rokycan. Při manévrtu se letoun převrátil na střechu. Na místě zůstávají rokycanští kriminalisté. „Dechovou zkouškou bylo vyloučeno požití alkoholu. Na místo jede také soudní znalec a pracovníci ústavu pro šetření leteckých nehod," dodala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Všechny záchranné složky vyjížděly dnes kolem půl šesté večer k pádu malého letounu u obce Oldřichov na Tachovsku. Muže s těžkými zraněními dopravil do nemocnice vrtulník. Za posledních 14 dnů se jedná o druhý pád ultraligtu, v prvním případě měl...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, pád letadla, Rokycansko, D5, záchranná služba, Praha, okres Tachov, Starý Plzenec, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U dálnice D5 spadlo letadlo, jeden z cestujících je ve vážném stavu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.