Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Opravy dětského hřiště Na Hvězdě po brutálním ataku vandalů jdou do finiše

PR článek

Terčem nesmyslného útoku vandalů se stalo v srpnu oblíbené dětské hřiště v Plzni Na Hvězdě. Neznámí pachatelé tehdy zničili bezpečnostní plot, kolotoč i řetězovou houpačku. Teď už se podařilo vedení centrálního obvodu větší část poničeného hřiště opět opravit, aby mohlo opět sloužit dětem.

„Celá situace je o to smutnější, že oplocení a herní prvky jsou poměrně nové, vše se instalovalo v rámci bezpečnosti a zvýšení komfortu pro děti během posledních dvou let,“ říká starosta obvodu David Procházka (ANO).

„Vandalové poškodili více než 50 panelů, které jsme dodali nové. Ostatní jsme museli sundat, opravit, narovnat a namontovat zpátky,“ informuje Tomáš Urbánek, jednatel firmy Pletiva Dobrý, zajišťující opravu poškozeného mobiliáře. „Naprosto nesouhlasíme s takovým jednáním a přijde nám nepochopitelné, jak někdo může tímto způsobem poškodit dětské hřiště. Jelikož chceme zvláště v této době pomoci, rychle jsme reagovali a v co nejkratší době dáme oplocení na hřišti do pořádku,“ dodává.

Rozsáhlá poškození jsou ve většině případů již opravena, včetně dětského kolotoče, dodělávají se poslední panely oplocení, takže hřiště bude v několika příštích dnech plně funkční.

„Nemohu stále pochopit, jak někomu mohou překážet dětské prvky, či dokonce oplocení, které je zde naistalováno kvůli bezpečnosti hrajících si dětí. Došlo ke škodě blížící se 150 tisícům korun a já doufám, že policie viníky dopadne. Jsem moc rád, že zde máme takové podnikatele, kteří neváhali a poskytli obvodu slevu ve výši téměř 100 tisíc korun. Proto bych chtěl poděkovat firmám Pletiva Dobrý a AZ Sportservis za vstřícnost a pomoc při řešení této nepříjemné situace. Velice si toho vážíme,“ říká starosta David Procházka.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky vandalství, zničené dětské hřiště, opravy dětského hřiště, dětské hřiště, Na Hvězdě, plot, Plzeň, Tomáš Urbánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy dětského hřiště Na Hvězdě po brutálním ataku vandalů jdou do finiše  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.