Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Havárie na vodovodním řadu ochromila dodávku vody pro městskou část Doubravka

Bez vody se na několik hodin ocitli v neděli večer obyvatelé plzeňské městské části Doubravka. Důvodem byla havárie na vodovodním řadu DN 600 v Partyzánské ulici, která se stala v 19.13 hodin.

„Havárie byla přibližně v křižovatce Partyzánská x Dítětova. V důsledku toho byla přerušena dodávka vody v Doubravce a došlo také k zakalení vody v jiných čtvrtích jako Slovany či Bory. Dodávka vody byla obnovena přibližně kolem 23. hodiny,“ informovala mluvčí městské společnosti Vodárna Plzeň Dana Veselá.

Potrubí, na němž došlo k havárii, má průměr 600 mm a vede z vodojemu Lobzy směrem do centra, které zásobuje pitnou vodou. „Jedná se o hlavní řad. Místo prasknutí je nyní uzavřeno šoupětem před a šoupětem za,“ vysvětlila mluvčí.

Vlivem propojenosti vodovodní sítě je zásobování zajištěno vodou z jiných řadů a bez vody by tedy neměl být žádný připojený odběratel. Na odstranění havárie pracovníci vodárny teď pracují. „Z důvodu zvýšeného průtoku a změny směru proudění v některých řadech došlo k zakalení vody, zákal průběžně odstraňujeme odkalením. Za způsobené obtíže se všem zákazníkům omlouváme,“ dodala Dana Veselá.  

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky havárie na vodovodním řadu, dodávka vody, Plzeň Doubravka, Vodárna Plzeň, Doubravka, havárie, VODÁRNA PLZEŇ a.s., Plzeň 2-Slovany, městská část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havárie na vodovodním řadu ochromila dodávku vody pro městskou část Doubravka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.