Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklostezky v Brdech budou mít do půlky srpna nové značení

Cyklostezky v nejmladší chráněné krajinné oblasti Brdy získají nové značení, které cyklistům usnadní orientaci. Instalace žlutých číselných značek začala počátkem prázdnin a dokončena má být 14. srpna. Dvanáct nových cyklotras o délce 270 kilometrů propojí zajímavá místa v Brdech s jejich okolím, informovala novináře Helena Frintová ze středočeského krajského úřadu.

Nové značení cyklisty zavede například k Padrťským rybníkům, k vodním nádržím Octárna a Pilská nebo loveckému zámečku Tři trubky, který nechal vystavět tehdejší majitel zdejších lesů, hrabě Jeroným Colloredo-Mannsfeld.

Doposud se cyklisté v bývalém vojenském újezdu orientovali hlavně podle názvů lesních cest, které lze vyčíst většinou jen z mapy. Nově jim jejich cesty v nitru chráněné krajinné oblasti usnadní žlutá číselná značení, na něž jsou zvyklí. Nové cyklotrasy navazují na poslední značení v roce 2011. Projekt, který vznikl na základě dokumentace pořízené městem Příbram, převzal včetně financování Turistický spolek Brdy a Podbrdsko, jenž se stará o rozvoj turistického potenciálu regionu. Vyznačení tras vyšlo na více než milion korun.

Spolek na začátku léta také vydal sérii propagačních materiálů, které mimo jiné přinášejí tipy na deset cyklovýletů. S cykloprůvodcem se lze vydat například na Tok, nejvyšší horu Brd a zároveň Středočeského kraje, nebo ke cvičným bunkrům na vrchu Houpák.

"Brdy jsou ideální volbou pro nadšence cykloturistiky a opravdu mají hodně co nabídnout. Doposud však orientace ve zdejších hustých lesích a nekonečném množství křižovatek lesních cest nebyla jednoduchá. Proto jsme navázali na vyznačení pěších tras Klubem českých turistů v roce 2018," uvedl krajský radní pro regionální rozvoj, cestovní ruch a sport Martin Draxler (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky cyklistika, cyklotrasy, Brdy, Brdská magistrála, značené cyklotrasy, Padrťské rybníky, Tři trubky, cyklista, Klub českých turistů, Padrťský rybník, Martin Draxler, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezky v Brdech budou mít do půlky srpna nové značení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.