Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž spadl do jámy za domem, na pokraji smrti ho po několika dnech zachránili sousedé

Horor a neuvěřitelná muka musel zažívat několik dní muž, který spadl do jámy vykopané za jeho domem. Sám se nedokázal z této smrtelné pasti vyprostit. Téměř na pokraji smrti ho našli až sousedé, kteří po něm začali pátrat na základě žádosti jeho sestry.

Dramatická událost se šťastným koncem se stala v obci Pocinovice na Domažlicku. Sedmapadesátiletého muže začala pohřešovat jeho sestra z Prahy, která se mu nemohla čtyři dny dovolat na jeho mobilní telefon. Žena se obávala o život svého bratra, a proto nejprve kontaktovala svoji známou.  

„Žena však nebyla na blízku, a tak s celou situací seznámila sousedy a poštovní doručovatelky. Soused prohledal dům, který byl odemčený, doručovatelky prohledávaly okolí domu. V jámě u domu pak nalezly muže ležícího na zádech. Všichni společně mu poskytovali první pomoc, kontaktovali dobrovolné hasiče a ti přivolali k asistenci policejní hlídku ze Kdyně,“ popsala dramatickou záchranu života mluvčí policie Dagmar Burešová.  

Na místo přijeli i záchranáři, kteří muže vyproštěného z jámy převzali do své péče. „Byl podchlazený, dehydrovaný a zmatený. Nebyl schopen uvést, jak dlouho v jámě byl. Zřejmě se jednalo o několik dní. Policisté poté dům uzamkli a se souhlasem sestry nalezeného muže klíče předali sousedům. Velké poděkování za záchranu člověka z jámy tak patří pocinovickým občanům, poštovním doručovatelkám a členům sboru dobrovolných hasičů Pocinovice,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky záchrana života, záchrana muže, jáma, sousedská pomoc, pátrání, pohřešovaný muž, dům, Pocinovice, Praha, Dagmar Burešová, okres Domažlice, sbor dobrovolných hasičů, smrt, Kdyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž spadl do jámy za domem, na pokraji smrti ho po několika dnech zachránili sousedé  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.