Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z důvodu propadu příjmů města odloží v Domažlicích opravy chodníků a parkovišť

Jaké následky bude mít řádění koronavirové pandemie už ví v Domažlicích. Město musí odložit opravy chodníků a parkovišť v důsledku sníženého příjmu do domažlického městského rozpočtu v letošním roce. Zastupitelé schválili jeho změnu, a to snížení daňových příjmů ve výši 30 milionů korun.

„Vycházíme z odhadů propadu daňových příjmů. Zatím nejsme schopni vyčíslit ostatní dopady do rozpočtu. Co už dnes víme je, že například Správa sportovních zařízení města má za první čtyři měsíce výraznější propad, než jsme předpokládali,“ zmínil starosta Zdeněk Novák. Dodal, že podle všech indicií není schválené třicetimilionové snížení pro letošek definitivní.

Město již nyní má výrazně nižší příjmy z daně z přidané hodnoty, daně z příjmu fyzických osob a daně z příjmu právnických osob, právě tyto položky na příjmové straně rozpočtu byly rozhodnutím zastupitelstva pokráceny.

Na výdajové straně rozpočtu se v letošním roce i nadále počítá s velkým projektem v Základní škole Komenského 17, kde se uskuteční bezbariérové úpravy, příprava nových učeben i úprava těch stávajících nebo instalace nového počítačového vybavení.

„Druhou velkou akcí je výstavba mateřské školy v Petrovické ulici. Čeká nás zahájení přestavby budovy městské knihovny na strážnici městské policie a zakončení rekonstrukce MKS,“ popsal investiční priority domažlický starosta.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto MÚ Domažlice

Štítky město Domažlice, rozpočet, příjmy, daně, opravy chodníků, Domažlice, Zdeněk Novák, chodník, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z důvodu propadu příjmů města odloží v Domažlicích opravy chodníků a parkovišť  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.