Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Ze strip baru odpadl kus zdiva a zřítil se těsně před procházející ženu

Z objektu nočního klubu v Husově ulici v Plzni odpadl kus zdiva. Strážníkům to nahlásila žena, před níž část omítky dopadla. Policisté si na pomoc přivolali hasiče, kteří poškozené zdivo odstranili. Věc si převzala Policie ČR. Ta se také zabývá zřícením části domu v ulici Na Roudné. Dopravní omezení tam potrvají do 29. září.

„Operační oddělení vyslalo hlídku do ulice Husova, kde se měla nacházet oznamovatelka, která sdělila, že z jednoho domů spadl kus zdiva. Po příjezdu hlídky žena strážníky informovala o tom, že šla po chodníku a zhruba deset metrů před ní dopadl na zem velký kus omítky o velikosti asi dvacet pět centimetrů a roztříštil se o chodník,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Strážníci místo ohradili páskou, a jelikož se omítka jevila jako nestabilní, přivolali na místo hasiče. Spolu s nimi dorazila k události i státní policie. „Poškozené zdivo bylo odstraněno, aby v lokalitě nevznikalo další nebezpečí, chodník byl opět zprůchodněn a celou záležitost si následně převzala k dalšímu šetření státní policie,“ dodala Schliková.

Omezení v ulici Na Roudné potrvají do 29. září

V úterý jsme na Plzeňské Drbně informovali o zřícení části štítové zdi u jednoho z domů v ulici Na Roudné. Nikdo nebyl zraněn. V těsné blízkosti by měla probíhat příprava bytové výstavby. V místě byla v den události hluboká jáma, kterou naplnila voda z nedávných dešťů. V okolí také byla podmáčená půda. Na místě zasahovali hasiči, policisté i plzeňští dronaři. „Byli jsme vyzváni k dokumentaci budovy, u které došlo ke zřícení jedné ze zdí. Vzhledem k hrozícímu nebezpečí kolapsu dalších částí objektu a možnému ohrožení členů jednotek IZS jsme provedli průzkum vnitřních prostor bezpilotním letounem Flyability Elios 3. Na průběh letu se můžete podívat v následujícím videu," zveřejnili Drony SIT na svých sociálních sítích.

„Ulice Na Roudné je do 29. září 2024 uzavřena. Úplná uzavírka chodníku a vozovky místní komunikace je v úseku křižovatek s ulicemi Malická a Lipová,“ informuje magistrát. Objízdná trasa z centra směrem na Bílou Horu vede ulicemi Malická, Bělohorská, Lipová a má jednosměrný provoz. Objízdná trasa do centra od Bílé Hory a Zadní Roudné vede ulicemi Pramenní a Pod Všemi svatými, má také jednosměrný provoz.

Přeložena také je zastávka autobusové linky 20 Zadní Roudná ve směru do centra. „Spoje ve směru z Bílé Hory do centra jsou vedeny v trase ulicemi Na Roudné, Pramenní, Pod Všemi svatými, Malická. Na uvedené trase spoje linky 20 minou pouze stálou zastávku Zadní Roudná, která je přesunuta na začátek Pramenní ulice cca 60 metrů za křižovatkou ulice Na Roudné a Pramenní. Spoje ve směru z centra na Bílou Horu obsluhují všechny stálé zastávky bez omezení,“ informovalo město.

Zřícení části domu už vyšetřuje policie. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a zjišťují veškeré okolnosti této události,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová

Ohodnoť článek

Foto se svolením MP Plzeň, video: Drony SIT

Štítky spadlá omítka, omítka, poškození omítky, omítka se zřítila na chodník, zdivo, Na Roudné, dopravní omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze strip baru odpadl kus zdiva a zřítil se těsně před procházející ženu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.