Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Živnostník roku Plzeňského kraje ekologicky farmaří na Šumavě, nejlepší firma se věnuje umělé inteligenci

Firmou roku Plzeňského kraje se stala softwarová firma Amitia z Plzně, která se věnuje oblasti umělé inteligence. Živnostnicí roku je šumavská ekologická farmářka Anna Hones z Horské Kvildy. Vítězové postupují do celostátního finále, které se uskuteční 11. prosince na Žofíně.

Anna Hones se zabývá chovem skotského náhorního skotu, Jersey a anglonubijských koz, koní a drůbeže. Specializuje se na plemenný́ odchov a výrobu mléčných produktů. To vše doplňuje vyjížďkami na koních a agroturistika v prostředí Národního parku Šumava. „Naším cílem je soběstačnost, soužití s přírodou a předávání našeho přirozeného života lidem. Naše produkty prodáváme z malého samoobslužného krámku,“ uvedla Anna Hones.

Mezi oblíbené výrobky patří sýr, mléko, vajíčka a maso. Farmu založil před třiceti lety její děda. Zájemci se tam mohou také ubytovat v maringotkách uprostřed přírody a v blízkosti zvířat. Kromě jízdy na koni mohou krmit kůzlata nebo si vyzkoušet podojit krávu.  

Druhé místo mezi živnostníky získal Miloslav Oktábec, který se věnuje outdoorovým horským aktivitám. Na třetí příčce se umístil Zdeněk Bálek provozující tři muzea historických motocyklů a jedno muzeum hraček. V doprovodné kategorie MONETA Živnostník roku Srdcař získal toto ocenění Miloslav Oktábec věnující se outdoorovým horským aktivitám

Vítězná společnost Amitia se zabývá umělou inteligencí

Amita se specializuje se na vývoj pokročilých softwarových řešení založených na umělé inteligenci, zejména na strojovém učení. Mezi klíčové služby patří AI consulting, automatické zpracování dokumentů, AI průmyslová řešení a zakázková AI řešení. „Spolupráce s významnými externími subjekty, jako je Západočeská univerzita v Plzni, katedra AI, umožňuje společnosti neustále inovovat a přinášet na trh technologicky vyspělé produkty, které vyplňují mezery a jsou vysoce konkurenceschopné,“ říká zakladatel a ředitel společnosti Milan Legát.

Firma přitahuje a vychovává místní talenty, čímž pomáhá zabraňovat odlivu mozků z regionu a podporuje inovace. Aktuálně jde například o oblast analýzy obrazu a videa pro monitorování kvality a rekalibrace městských dopravních modelů.

Na druhém místě skončila společnost Easy Homes Soluitions, která se zabývá výstavbou klasických i modulových dřevostaveb. Třetí je rokycanská tesařská, pokrývačská a klempířská firma Tegmento.

Vítězové postupují do celostátního finále soutěží Volkswagen Firma roku 2024 a Moneta Živnostník roku 2024, které se uskuteční 11. prosince na Žofíně.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením firmaroku.cz a Ekologická farma Highland Horská Kvilda

Štítky firma roku, živnostník roku, ekologická farma, farma na Šumavě, Ekologická farma Highland Horská Kvilda, Amitia, umělá inteligence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živnostník roku Plzeňského kraje ekologicky farmaří na Šumavě, nejlepší firma se věnuje umělé inteligenci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.