Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Žena se vymočila na katedrálu, její nechutný výstup natočila kamera

Katedrála sv. Bartoloměje v Plzni je jedinečná historická památka a rozhodně ne veřejný záchodek. S tím mají ovšem někteří jedinci problém. Třeba žena, která si kolem půl šesté ráno odskočila na malou právě k historickému chrámu. Její nepřístojné chování zachytila kamera a brzy měla co vysvětlovat policejní hlídce.

„V půl šesté ráno se naskytl operačnímu strážníkovi opravdu lahůdkový pohled na kamerovém systému. Na katedrálu sv. Bartoloměje totiž bezostyšně močila žena. Na místo byla vyslána hlídka, která byla poblíž a strážníci ženě na místě vysvětlili, jaká místa se používají jako toaleta. Historická památka to samozřejmě není. Za znečištění veřejného prostranství si dotyčná odnesla od strážníků pozornost v podobě pokuty. Chápeme, že někdy je to k nevydržení, ale jistě lze pro takovou potřebu najít vhodnější místo,“ okomentovali video strážníci na svých sociálních sítích.

Není to ale zdaleka poprvé, co někdo pomočil katedrálu. Letos v květnu si tam šel ulevit starší muž, který pak policistům tvrdil, že tam čůral nechtěně. Pak přidal nadávky. „Po tom, co odříkal půl seznamu vulgarit směrem ke strážníkům, protože byl přistižen při činu, bylo jeho přestupkové jednání předáno k dořešení správnímu orgánu,“ uvedla tehdy Městská policie Plzeň.

V roce 2021 vyrazili na věž slavné katedrály i náruživí milenci. Výlet na nejvyšší kostelní věž v Česku se rozhodli kapku okořenit a začali se oddávat sexu. Vůbec si ale neuvědomili, že by je mohl někdo načapat, což se také stalo. Šokovaná turistka pak vše oznámila strážníkům. Ti pak dvojici napařili pokutu.

V Plzni existuje takzvaný projekt Vlídné WC, kterým město řeší problém s nedostatkem veřejných toalet. Lidé si díky němu mohou v klidu a důstojně odskočit do nejbližší provozovny zapojené do tohoto systému. A to zdarma a bez prosebného přemlouvání personálu a jakékoliv objednávky. Aktuálně je do projektu zapojeno 55 kaváren, barů a restaurací v centru Plzně. Jejich přehled najdete ZDE. Podniky zapojené do projektu Vlídné WC profitují například tím, že mají na oplátku od města nižší místní poplatek za předzahrádky.

Nedostatek veřejných toalet ve městě vykrývá projekt Vlídné WC. Lidé si mohou důstojně odskočit do barů a kaváren označených samolepkou

Projekt Vlídné WC se v Plzni osvědčil a pokračuje dál. Město díky němu řeší problém s nedostatkem veřejných toalet. Aktuálně je do projektu zapojeno 55 kaváren, barů a restaurací v centru Plzně. Lidé si tak mohou v klidu a důstojně odskočit do...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky močil na katedrálu, veřejné pohoršení, narušování veřejného pořádku, močení na veřejnosti, vlídné WC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

V Brně takhle zcela běžně občurávají podobní lidé jesuitský kostel a policii je to úplně fuk.

Středa, 18. září 2024, 20:31Odpovědět

Petr Ježek

Absolutně nechápu tenhle povyk. Katedrála neutrpěla o nic větší škodu než když se na ní za den v*sere sto tisíc holubů. Paní nutně vykonala naprosto přirozenou potřebu. A přiznám se že bych udělal to samé. Rozhodně si nenadělám do kalhot jenom proto že tam stojí naskládané šutry ve tvaru kostela... který snad není z cukru.
Naopak by mě zajímalo jestli plzeňští strážníci neporušili nějaký článek základních lidských práv a svobod... k nimž vyměšování tělních tekutin ( což dělá snad každý organismus na planetě ) bezpochyby patří a oni se ho rozhodli postihnout nebo nedej bože dokonce danou osobu dokonce snad urážet či zesměšňovat.

Středa, 18. září 2024, 08:26Odpovědět

VIDEO: Žena se vymočila na katedrálu, její nechutný výstup natočila kamera  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.