Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Dobročinný bazar hlásí bezmála tři stovky prodaných kabelek, peníze pomohou lidem s postižením

Diakonie Západ hlásí výsledky dobročinného bazaru kabelek. Zájemci jich nakoupili 287 a utratili za ně 43 tisíc korun. Další výtěžek přinesl i prodej výrobků klientů za 34 tisíc korun. Peníze pomohou Domovu Radost pro osoby s postižením v Merklíně, kde chtějí postavit novou pergolu. Část výtěžku půjde také do Přeštic na doplacení rekonstrukce chráněného bydlení.

Celkem 77 tisíc korun vynesla dobročinná akce Diakonie Západ, která se uskutečnila v rámci Festivalu na ulici. Už před zahájením se obrátili organizátoři na veřejnost, aby darovala kabelky, batůžky nebo ledvinky, které se následně prodají v rámci bazárku. Lidé jich nanosili stovky, konkrétně 418 kusů. Prodali se téměř všechny.

„Akce se velmi vydařila. Náš tým se na celý týden Festivalu na ulici přesunul z kanceláře na Americké 29 do Smetanových sadů, kde jsme za vydatné pomoci dalších kolegů a dobrovolníků bavili děti, povídali si s dospělými, prodávali výrobky klientů stacionářů i pečovatelské služby Jubilata, nabízeli domácí občerstvení a pořádali benefiční bazar kabelek,“ uvedla k akci Barbora Uldrychová, vedoucí oddělení komunikace Diakonie Západ.

Na akci nechyběla ani kulturní vložka, o kterou se postarala kabela K-band ze stacionáře Kvítek a Tuli Tuli ze stacionáře Človíček. „Odpoledne přijel bubenický spolek Tambor Historic, který je novým patronem Domova Radost pro osoby s postižením, a učili bubnovat malé i velké,“ doplnila Uldrychová.

Zájem o bazar kabelek byl jedním slovem – obrovský. Organizátoři mají už teď jasno, že se rozhodně nekonal naposledy. „Desítky lidí nám v týdnu před akcí nosily kabelky. Některé byly i úplně nové. Celkem jsme dostali 418 kabelek! Ženy a dívky a občas i některé muže bazar moc bavil. Vybírali si ten nejhezčí kousek pro sebe a navíc je těšilo, že udělají radost nejen sobě, ale i v Domově Radost pro osoby s postižením v Merklíně, právě tam totiž poputuje výtěžek z bazaru kabelek,“ vysvětluje Uldrychová. Doplnila, že se na akci prodalo 287 kabelek za 43 tisíc korun. Peníze teď půjdou na stavbu pergoly v pobytovém zařízení pro lidi s handicapem v Merklíně.

Dalších 34 tisíc korun se podařilo získat z prodeje výrobků klientů i občerstvení. Tyto peníze Diakonie Západ využije na doplacení rekonstrukce chráněného bydlení v Přešticích. „Celkový výnos akce ve výši 77 tisíc korun nás moc potěšil. Děkujeme ještě jednou pořadatelům Festivalu na ulici za pozvání, všem dárcům i nakupujícím za podporu, kolegům i dobrovolníkům za fortelnou pomoc! Ještě jednou srdečné díky všem,“ dodala ředitelka Diakonie Západ Lucie Petříčková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Diakonie Západ

Štítky Diakonie Západ, dobročinný bazar, bazar kabelek, prodej kabelek, pomoc lidem s postižením

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobročinný bazar hlásí bezmála tři stovky prodaných kabelek, peníze pomohou lidem s postižením  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.