Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Velká úleva pro řidiče, končí opravy některých silnic. Už v neděli se otevře páteřní Klatovská třída

Současně s letními prázdninami končí i řada dopravních omezí a uzavírek v Plzni. Například už v neděli 1. září se otevře páteřní Klatovská třída. Opravy tramvajových tratí na Koterovské a ve Zbrojnické ulici naopak potrvají do podzimu.

„Pro občany i řidiče jsou tyto akce zátěží, ale pro zásadní vylepšení veřejného prostoru a pohybu v něm jsou opravy a s nimi spojené uzavírky nevyhnutelné. Jsem proto rád, že se s příchodem nového školního roku dopravní situace vrací do normálu,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Aleš Tolar (STAN).

Klatovská třída se zcela otevře v neděli 1. září. Rekonstrukci tahu na Klatovy od sadů Pětatřicátníků k ulici Sukova zajistilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Město uzavírku využilo k obnově signalizačního zařízení na křižovatce Na Belánce.

„Ve zmíněném úseku silnice I/27 byla zjištěna řada závad jako například nedostatečná odolnost krytu vozovky nebo trvalé deformace, které byly v období letních prázdnin postupně odstraněny. I vzhledem k vysokým intenzitám dopravy v řešeném úseku, byla navržena komplexní oprava vozovky, a ne pouze provedení lokálních vysprávek,“ popsal regionální mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Tato akce vyšla na 17,3 milionu korun. Podle Kolouška by měl nový povrch výrazně zvýšit protismykové vlastnosti vozovky. „Jsem rád, že se jednu z hlavních komunikací v našem městě podařilo opravit rychle a bez časové prodlevy," doplnil primátor Roman Zarzycký (ANO).


Někde opravy končí, jinde budou pokračovat do podzimu. To se týká například Zbrojnické ulice v centru Plzně

Během srpna se řidičům otevřela silnice v Plaské nebo Lidické ulici, kde ŘSD taktéž vyměnilo asfaltové povrchy. Skončila také rekonstrukce 1,3 kilometru dlouhého úseku v Kotíkovské ulici, kterou opravovalo město. O prázdninách prošly rekonstrukcí komunikace i v některých okrajových částech města, například Klatovská ulice v Liticích, kde město vybudovalo mimo jiné chodníky. „Také na hlavním průtahu Radčicemi od Malesic bude od 31. srpna doprava bez omezení. Zde opravu financovala SÚS Plzeňského kraje s příspěvkem města. Vznikla tu nová zastávka Pod Kyjovem, chodník a místo pro přecházení,“ doplnila mluvčí magistrátu Barbora Hájková.

Na podzim se otevře Goethova ulice v centru, kterou nechává město předláždit. Taktéž skončí i rozsáhlá rekonstrukce a výstavba kruhového objezdu v Červeném Hrádku. Na podzim mají skončit také opravy tramvajových tratí na Koterovské třídě, ve Zbrojnické ulici a na náměstí Republiky. V Dobrovského ulici na Borech skončí obnova povrchu a výstavba nových parkovacích stání. Podle semaforu budou až do listopadu jezdit řidiči ulicí Na Roudné, kde město staví opěrnou zeď, která má zabránit ujíždění svahu. Na podzim by měla skončit i celková rekonstrukce Bendovy ulice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Ředitelství silnic a dálnic Plzeňského kraje

Štítky dopravní omezení, dopravní stavba, uzavírky, dopravní komplikace, Klatovská třída, Červený Hrádek, Koterovská, Zbrojnická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká úleva pro řidiče, končí opravy některých silnic. Už v neděli se otevře páteřní Klatovská třída  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.