Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Lidé si často stěžují na rušení nočního klidu, sami ale volají policii až druhý den

Strážníci apelují na Plzeňany, aby případy rušení nočního klidu oznamovali hned a nečekali až do druhého dne. Takovýchto opožděných stížností totiž přibývá. Nejčastěji dochází k tomu, že obyvatelé bytů pořádají bujaré večírky a výjimečné nejsou případy lidí, kteří v nočních hodinách postávají na ulici u auta, ze kterého se line hlasitá muzika.

Jste svědky rušení nočního klidu? Nečekejte s oznámením a volejte hned na tísňové linky, vyzývají plzeňští strážníci. Setkávají se totiž s tím, že se na ně lidé obrací až druhý den. Noční klid platí na území Plzně od 22:00 do 6:00 a bohužel ne všichni obyvatelé západočeské metropole ho dodržují.

„Rychlá reakce je klíčová k tomu, aby mohla být situace řešena v reálném čase a ‚narušitelé‘ klidu byli adekvátně upozorněni nebo postiženi. Neváhejte, každý hovor pomáhá“ vyzývá Plzeňany velitel městské policie Petr Nováček. Za poslední týden vyjížděli strážníci ke třem desítkám oznámení tohoto typu.

Co všechno je rušení nočního klidu?

Nejčastěji jde o hlasitou hudbu v bytech nebo na veřejných prostranstvích, hlučné večírky, shromáždění, které jsou slyšitelné v okolí. Dále sem patří i hlasité stavební práce prováděné v nočních hodinách či nepřetržitý štěkot psa v bytě.

Na vnitřní a venkovní hluk se vztahují také hygienické limity. Podle těch nesmí hluk v obytných místnostech přesáhnout během dne 40 decibelů. Během noci (od 22:00 do 6:00) je to 30 decibelů. Hluk z hudby, zpěvu i řeči má dokonce i svůj speciální limit, který činí 35 decibelů přes den a 25 v noci. Pro venkovní hluk je stanoven limit o trochu vyšší, konkrétně 50 decibelů ve dne a 40 v noci.

Pokud se stanete svědky rušení nočního klidu, je důležité jednat co nejdříve a kontaktovat městskou policii nebo Policii ČR“ dodává mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky Lidé si často stěžují na rušení nočního klidu, sami ale volají policii až druhý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si často stěžují na rušení nočního klidu, sami ale volají policii až druhý den  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.