Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Policie dopadla muže, který vypínal elektřinu v trolejích v předvečer oslav 125 let provozu MHD

Chtěl jen ventilovat svůj stres, proto v noci před oslavami 125 let provozu tramvají v Plzni vypínal po městě napáječe elektřiny do trolejí. Policisté už dopadli a obvinili padesátiletého muže. Podle kriminalistů mohlo dojít k přetížení trakčního vedení nebo přímo vozidel hromadné dopravy.

Celá událost se odehrála během noci, kdy měl v té době neznámý pachatel na několika místech v Plzni manipulovat s odpojovači na sloupech trakčního vedení městské hromadné dopravy. Dělo se tak jen pár hodin před vypuknutím oslav plzeňské MHD, jejichž součástí měly být i jízdy historických vozů.

„Případ si převzali kriminalisté, kteří prováděli důkladné šetření a po pachateli pátrali. V těchto dnech zahájili trestní stíhání padesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V důsledku jeho nepochopitelného jednání a výpadku elektrického napětí v trolejích vjely trolejbusové linky do takvaného mrtvého úseku. „Mohlo tak dojít k přetížení trakčního vedení či vozidel hromadné dopravy. Podle slov obviněného tímto zkratkovitým jednáním „ventiloval“ svůj stres,“ dodala Brožová. Tento útok naštěstí oslavy 125 zahájení tramvajového provozu v Plzni nikterak neohrozil, a tak se mohli lidé kochat například tramvají Křižík-Brožík, která brázdila ulice už v létě roku 1899.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Se svolením PMDP

Štítky útok na mhd, útok na vozy mhd, vypínal elektřinu v trolejích, oslavy mhd, 135 let mhd, historie mhd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla muže, který vypínal elektřinu v trolejích v předvečer oslav 125 let provozu MHD  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.