Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 4. srpna 2024  |  Svátek má Dominik
Bez reklam

Plesnivé stropy, špína a mrtví švábi na podlaze, inspekce uzavřela zanedbaný Kebab house

Naprosto otřesné hygienické podmínky zaznamenali inspektoři v provozovně rychlého občerstvení v Horažďovicích na Klatovsku a rozhodli o okamžitém uzavření podniku. Na stropech byla plíseň, na podlaze ve skladu a přípravně pokrmů zase nepořádek včetně mrtvého hmyzu.

„Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla úřední kontrolu v provozovně rychlého občerstvení Kebab house, Mírové náměstí 4, Horažďovice. Naši inspektoři uvnitř zjistili výrazně zanedbaný úklid, plesnivějící strop či výskyt živých i mrtvých hmyzích škůdců. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ uvedla SZPI na svém webu Potraviny na pranýři.

V závěrečné zprávě inspektoři informují o výrazně zanedbaném úklidu včetně znečištěné fritézy, nečistot na podlaze či zkorodovaných kovových konstrukcí, což je patrné i z pořízených fotografií. „Dále jsme v provozovně zjistili značný výskyt živých i mrtvých hmyzích škůdců, a to například ve skladu či v přípravně pokrmů,“ dodala inspekce.

Nevyhovující potraviny, obchody a restaurace zveřejňuje SZPI na webu Potraviny na pranýři. Tam mohou lidé podávat i podněty ke kontrole. Musí ovšem uvést název výrobku, kdy a kde byl koupen, číslo šarže nebo datum minimální trvanlivosti. K formuláři lze přiložit také fotografie.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky Státní zemědělská a potravinářská ispekce, inspekce, zanedbaná restaurace, uzavření provozovny, kebab, nepořádek, SZPI, potraviny na pranýři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plesnivé stropy, špína a mrtví švábi na podlaze, inspekce uzavřela zanedbaný Kebab house  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.