Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Cestující v Plzni budou vozit nové klimatizované autobusy, mají 18 metrů a předsuvné dveře

Počet klimatizovaných autobusů v Plzni vzroste na 54. V jízdních řádech je poznáte tak, že jsou označené malou vločkou. Dopravní podniky se aktuálně pochlubily šesti novými polskými vozy. Velkokapacitní autobusy Solaris Urbino 18 New vyjedou do pravidelného provozu v pondělí 1. července. Jejich pořízení vyšlo na 50 milionů korun.

„Autobusy jsou, jak už je u PMDP standardem, stoprocentně nízkopodlažní, úsporné a splňují nejnovější emisní normu EURO 6. Pro vysoký komfort cestujících jsou mimojiné osazeny předsuvnými dveřmi a vybaveny celovozovou klimatizací, která je neocinitelná obzvlášť v horkých letních dnech. Klimatizací vybavené vozy si mohou cestující najít v jízdních řádech podle označení vločkou nebo také v mapě provozu,“ uvedl mluvčí dopravních podniků René Vávro.

„Nové osmnáctimetrové autobusy Solaris Urbino 18 New jsou dodány v rámci objednávky 18 kusů z roku 2021. Jedná se o předposlední dodávku této smlouvy, která bude naplněna posledními třemi kusy v příští roce,“ doplnil generální ředidel PMDP Jiří Ptáček.

Behěm letoška doplní vozový park i čtyři krátké autobusy SOR. „V průběhu léta bude dále vypsána soutěž na dodávku kloubových autobusů pro roky 2025 až 2028,“ uzavřel Vávro.

Ceny v plzeňské městské hromadné dopravě se nebudou zvyšovat minimálně 1,5 roku

Ceny v městské hromadné dopravě v Plzni se nebudou výrazně zvyšovat minimálně 1,5 roku. Rozhodli o tom radní města. Ti řešili, zda jízdné pro lidi od 1. ledna 2025 zachovat ve stejné výši jako nyní, nebo zda jej zvednout o 12,71 procenta, tedy o...

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto René Vávro

Štítky nové autobusy, klimatizované autobusy, klimatizace v MHD, PMDP, dodávka nových autobusů. hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující v Plzni budou vozit nové klimatizované autobusy, mají 18 metrů a předsuvné dveře  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.