Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

V areálu útulku vznikne pietní místo pro zvířata, lidé se tam budou moci důstojně rozloučit se svým mazlíčkem

V areálu plzeňského útulku vznikne pietní místo pro zvířata. Jedná se o takzvaný Memory Pet Point, který slouží jako samoobslužné místo, kde se mohou majitelé naposledy rozloučit se svým mazlíčkem. K dispozici tam budou chladící boxy, kam zvíře uloží a kde si jej také vyzvednou pracovníci krematoria. Následně si tam budou moci chovatelé přijít pro popel.

„Samotná stavba bude tvořena jedním monoblokem, jenž bude jako celek vyroben u výrobce a dovezen na místo stavby. Tam jej umístí na betonové podklady,“ přiblížil náměstek primátora Aleš Tolar (STAN). S umístěním pietního místa v areálu útulku souhlasila také Městská policie Plzeň, která zařízení pro zvířata v nouzi provozuje. Taková to zařízení už stojí v Praze a České Lípě. Aktuálně se připravují další právě v Plzni a dále v Liberci a Mladé Boleslavi.

Memory Pet Point bude provozovat soukromá společnost. A jak to bude v praxi fungovat? Pomocí kódu v SMS zprávě otevřou zájemci vstupní dveře i dvířka boxu. V každém boxu je pak speciální vak a keramická známka s unikátním číslem, která zůstane se zvířetem po celou dobu procesu kremace. Následující pracovní den kontaktuje chovatele operátor a probere s ním další postup. 

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Memory Pet Piont

Štítky Memory Pet Point, úmrtí mazlíčka, poslední rozloučení, pietní místo, odchod mazlíčka, kremace zvířat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu útulku vznikne pietní místo pro zvířata, lidé se tam budou moci důstojně rozloučit se svým mazlíčkem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.