Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stovky stromů byly pokáceny, za každý z nich nyní vysadí město nejméně jeden nový

Obrovskou výsadbu nových stromů nyní chystají Domažlice. Na konci vegetačního období totiž nechaly vykácet ty, které jsou nevhodně vysázené, jsou rizikové z bezpečnostních důvodů nebo brání realizaci investičních akcí. Celkem přibude ve městě více než pětistovka dřevin.

V domažlickém a havlovickém katastru muselo z různých důvodů ustoupit dohromady 460 stromů. V některých případech stojí za kácením výstavba. ,,To je příklad plochy v Benešově ulici, kde došlo k pokácení bříz a ovocných stromů na místě, kam bude rozšířen Domov se zvláštním režimem," uvedl domažlický starosta Stanislav Antoš (KDU – ČSL).

Zdůrazňuje, že za každý pokácený strom v katastru města se vysází minimálně jeden nový. V případě areálu domova se tamní nová výsadba vyrovná pokáceným kusům. Další stromy budou zasazeny v jiných částech města. ,,Město dostalo v souvislosti s chystanou modernizací železniční tratě Plzeň - Domažlice  - 3. etapa nabídku od Správy železnic stanovit místa, kde bude vysázena náhradní zeleň. Vyjádřila se k ní komise pro životní prostředí, která s počtem vysazovaných stromů jednoznačně souhlasí," zmínil Antoš.

Nově vysází město celkem 557 stromů, nejvíce na bývalém vojenském cvičišti, dále na sídlištích Kozinovo Pole, Kavkaz, Palackého, Korea, v aleji na Vavřineček, ale také dalších místech.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Josef Babor

Štítky Domažlice, Antoš, stromy, kácení, výsadba, Havlovice, dřeviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky stromů byly pokáceny, za každý z nich nyní vysadí město nejméně jeden nový  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.