Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalová Plzeň dostala od UEFA pokutu 750 tisíc korun a dvouletou podmínku za vhozený kelímek

Disciplinární komise UEFA potrestala fotbalovou Viktorii Plzeň pokutou 30 tisíc eur a podmínečným uzavřením severní tribuny. Důvodem měl být vhozený kelímek, který v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy zasáhl hostujícího brankáře Servette Ženeva. Plzeňský klub uvedl, že zvažuje právní kroky vůči trojici nevychovaných fanoušků.

Velké problémy svému oblíbenému klubu způsobila trojce fanoušků. Kelímkem totiž trefili do zátylku gólmana hostujícího týmu Jérémyho Fricka. Svým jednáním ohrozili zápas i způsobili západočeskému klubu velké problémy.

„Podobné chování je naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, nelze ho žádným způsobem omluvit. Chceme dát jasně najevo, že tyto činy na náš stadion nepatří a nebudeme je tolerovat. Poškozuje to celý klub a všechny slušné fanoušky, kterých je na tribunách po celém stadionu drtivá většina. Připravují chorea, starají se o skvělou atmosféru a pak je vše zastíněno několika jednotlivci,“ říká generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Verdikt disciplinární komise zněl jasně. Pokuta 30 tisíc euro, tedy zhruba 750 tisíc korun, plus dvouletá podmínka na uzavření severní tribuny.

Klub zvažuje právní kroky

„V tuto chvíli řešíme a zvažujeme ve spolupráci s právním oddělením klubu další kroky směrem ke zmíněným jednotlivcům. Ve hře je samozřejmě i vymáhání vzniklé škody a případné další exemplární potrestání. Chceme dát jasně najevo, že podobné jednání nehodláme tolerovat a nesmí se opakovat,“ říká rázně mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Od našich fanoušků jsme zaznamenali zpětnou vazbu a všichni toto jednání odsoudili a nechápali ho. Apelujeme tedy znovu na všechny, aby nám v této činnosti byli nápomocni a podmínka zůstala jen na papíře a už jsme nikdy nemuseli řešit uzavírání tribun či celého stadionu. Nehledě na to, že vysokou sumu za pokutu by mohl klub investovat smysluplněji například do rozvoje mládeže,“ dodává mluvčí klubu.

„Nechceme hrát bez části publika.“

„Neumím si vůbec představit, že bychom se při takto velkých zápasech museli obejít bez části publika. Vždyť to, že jsme se dostali takhle daleko v Konferenční lize, je naše společná zásluha, naši fanoušci na tom mají obrovský podíl. Vždy za námi stáli a byli nám oporou. Věřím, že se nic podobného nebude opakovat,“ apeluje kapitán týmu Lukáš Hejda.

Plzeň po dvou bezbrankových remízách nakonec udolala Servette v penaltovém rozstřelu a poprvé v historii postoupila do čtvrtfinále evropského poháru. V něm se střetne s Fiorentinou. Dvojzápas zahájí 11. dubna na domácím stadionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Servette Ženeva, disciplinární komise, severní tribuna, kotel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kabeš

Za mě jednoznačně takovým výtečníkům zakázat vstup na stadion a vymáhat náhradu škody. Zveřejnění jejich identity by také udělalo své. Každý další takový by jistě více zvažoval, než něco hodí na hřiště, že ponese odpovědnost za svůj čin a ještě si uřízne slušnou ostudu. Pokud jim to opět projde bez větších důsledků, udělají to možná znovu, ale hlavně neodradí to další potenciální výtržníky.

Úterý, 2. dubna 2024, 11:14Odpovědět

Fotbalová Plzeň dostala od UEFA pokutu 750 tisíc korun a dvouletou podmínku za vhozený kelímek  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.