Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž se zákazem pobytu nechtěl opustit město, policistům se představil pod smyšleným jménem

Postřeh a místní znalost strážníků hrubě podcenili dva muži, kteří se pohybovali v ulicích západočeské metropole. Jeden z nich měl přitom platný zákaz pobytu na území Plzně. Policistům se zdál jeho obličej povědomý, on u sebe ale neměl doklady, a tak se rozhodl, že si začne vymýšlet. Druhý hříšník se zase vyhýbal nástupu do vězení.

Strážníky hlídkující na Denisově nábřeží poblíž Wilsonova mostu zaujal dvaačtyřicetiletý muž. Nápadně se podobal osobě, která má na území západočeské metropole zákaz pobytu. „Občanský průkaz u sebe neměl, ale ochotně jim ústně udal své nacionále. Při pohledu na fotografii v registru obyvatel strážníci odhalili, že sdělené informace o totožnosti budou smyšlené. Chyběl mu totiž v obličeji jeden z výrazných markantů,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Pod tíhou situace se muž k pravé identitě přiznal. Důvodem proč lhal byl skutečně uložený zákaz pobytu na území města Plzně. Postřeh, osobní a místní znalost strážníků podcenil i další pětačtyřicetiletý Plzeňan. „Osudnou se mu stala odpolední procházka Americkou třídou, kde se setkal s hlídkou stanice Územně strážní služby, která v něm poznala hledaného Policií ČR. Až do té doby se muž úspěšně vyhýbal nástupu do výkonu trestu,“ dodala Pužmanová.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky zákaz pobytu, hledaná osoba, vyhýbal se nástupu do vězení, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zákazem pobytu nechtěl opustit město, policistům se představil pod smyšleným jménem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.