Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva muži střílí v centru města kachny, líčil policii zděšený volající. Střelci tvrdili, že si hráli s airsoftovou pistolí

Velmi špatný nápad dostali kamarádi, kteří u řeky Mže v Plzni testovali, co dokáže airsoftová pistole. Jejich počínání ovšem zmátlo jednoho obyvatele. Nedokázal totiž rozpoznat o jaký typ zbraně se jedná, proto zavolal policii. Navíc to podle něj vypadalo, že se dvojice mužů baví střelbou na kachny. Hlídka městských strážníků ale zjistila, že je vše trochu jinak.

„Střílení po kachnách na řece Mži, které nahlásil oznamovatel na linku 156, bylo důvodem výjezdu lochotínské hlídky. Na místě se ukázalo, že ne příliš dobrý nápad dostala dvojice mužů. Pod most si šla totiž předvést, co umí airsoftová pistole, aniž by si uvědomila, jak může celá situace působit na veřejnost,“ uvedla Městská policie Plzeň na svých sociálních sítích.

„Vypadá to reálně, tak jsme to vzali tamhle pod most, ať nikoho neplašíme. Hodili jsme lahev do řeky a tu jsme jakoby trefovali,“ vysvětloval jeden z mužů. Oba vyvázli bez trestu a policie je jen poučila, jak s takovými “hračkami“ zacházet. „Nikdo nerozezná a není povinen rozeznat, zda se jedná o opravdickou zbraň nebo airsoftovou. S jakoukoli zbraní se musí zacházet tak, že s ní vůbec nemůžete manipulovat v prostoru, kde jsou lidi a zvířata,“ poučila muže přivolaná strážnice.   

Airsoftové zbraně spadají podle zákona o zbraních a střelivu do kategorie D. K jejich vlastnictví není potřeba zbrojní průkaz a jsou volně prodejné svéprávným osobám starším 18 let. Majitelé těchto zbraní ale musí dodržovat pravidla jako je například to, že je nesmí nosit viditelně na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném.

„Ke střelbě z těchto zbraní (včetně používání paintballových a airsoftových zbraní při hrách) musí být určen bezpečný prostor, zajištěn dohled odpovědné osoby nebo musí být takové místo viditelně označeno jako místo, kde probíhá střelba. Vyžaduje se rovněž, aby osoby nacházející se na takovém místě, kde probíhá střelba použily vhodné ochranné pomůcky. Střelba z těchto zbraní je pak zakázána na místě, kde by mohl být ohrožen život nebo zdraví osob nebo způsobena škoda na majetku,“ uvádí ministerstvo vnitra.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky střelba z pistole, zbraň, střílel po kachnách, airsoftová pistole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži střílí v centru města kachny, líčil policii zděšený volající. Střelci tvrdili, že si hráli s airsoftovou pistolí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.