Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Fotbalovou Plzeň posílí tožský útočník Metsoka, klub už také zná svého soupeře pro osmifinále EKL

Viktoria Plzeň ohlásila v závěru přestupního období novou posilu. Jednadvacetiletý útočník Idjessi Metsoko podepsal smlouvu na tři a půl roku. Do západočeského klubu přichází z druholigového Vyškova. Plzeňané už také znají svého soupeře pro osmifinále Evropské konferenční ligy. Na hřišti se postaví proti Servette Ženeva. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

„Nabídka Viktorky mě hodně potěšila a neváhal jsem. Jdu do velkého klubu, který pravidelně hraje evropské poháry a má ty nejvyšší ambice. Je to pro mě další krok v kariéře a obrovská výzva,“ řekl jednadvacetiletý útočník Idjessi Metsoko. Na viktoriánském dresu bude nosit číslo 93. Poprvé by se mohl na hřišti ukázat už v sobotním ligovém duelu se Zlínem.

„Věříme, že se v našem týmu velmi rychle aklimatizuje i díky tomu, že se v kabině setká se svým bývalým spoluhráčem z Vyškova Cheickem Souarém. Ve Vyškově předváděl vynikající výkony a nyní by na ně měl navázat i v našem dresu,“ dodal sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Idjessi Metsoko prošel mládežnickým týmy francouzského klubu Auxerre, na začátku této sezony se pak přesunul do druholigového Vyškova. Během šestnácti zápasů zaznamenal devět branek a čtyři asistence, dvakrát se mezi střelce zapsal i v MOL Cupu. Nyní oblékne dres Viktorie.

Viktoriáni se v osmifinále Evropské konferenční ligy utkají se Servette Ženeva. Plzeňané začnou dvojzápas 7. března venku, odvetu doma sehrají o týden později. Švýcarský tým v podzimní skupině Evropské ligy dvakrát podlehl pražské Slavii. Plzeňští díky prvenství v podzimní skupině vstoupili do jarní vyřazovací fáze až v osmifinále jako nasazení.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, přestup, podpis smlouvy, Idjessi Metsoko, EKL, Evropská konferenční liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalovou Plzeň posílí tožský útočník Metsoka, klub už také zná svého soupeře pro osmifinále EKL  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.