Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Firma po sobě zanechala vady a nedodělky, zrekonstruovaná Plzenecká ulice se otevře později

Podle původních plánů se měla Plzenecká ulice v Plzni na Slovanech otevřít už loni zkraje prosince. Jenže nastaly problémy. Firma, která s rozsáhlou rekonstrukcí za bezmála 44 milionů začala už loni po Velikonocích, nedodržela termíny. Při kontrolní prohlídce navíc zjistili zástupci investorské Správy veřejného statku města Plzně vady a nedodělky. Zhotovitel tak musí nejen vše napravit, ale ještě ho čekají sankce.

„Rekonstrukce Plzenecké ulice v Plzni na Slovanech měla být dokončena 6. prosince, ale ani po nynější kontrolní prohlídce nelze od stavební firmy kvůli špatně odvedené práci dílo převzít. V současné době probíhá odstraňování vad a na zhotoviteli bude uplatněna smluvní pokuta za nedodržení termínu dokončení. Otevření a zprůjezdnění Plzenecké ulice snad bude možné nejpozději do konce ledna,“ informoval náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).  

S kompletní rekonstrukcí začala firma už loni v dubnu. Celková oprava se týkala ulice na Slovanech v úseku mezi Koterovskou a Slovanskou. „Účelem stavby je výměna vodovodního a kanalizačního potrubí, které je již v nevyhovujícím stavu. Tuto výměnu musí udělat vodárna. My poté uděláme nový povrch komunikace s odvodněním a novým veřejným osvětlením. Současně budou upraveny trasy kabelů pro telefon a kabelovou televizi a vyměněn trakční kabel napájení pro veřejnou dopravu,“ vyjmenoval loni na jaře Tolar.

Celková cena rekonstrukce ulice je 43,8 milionu korun včetně DPH. Z toho Správa veřejného statku města Plzně zaplatí 24 milionů korun a Vodárna Plzeň 19 milionů. „Investorem stavby je sdružení městské příspěvkové organizace Správa veřejného statku města Plzně a Vodárny Plzeň. Zhotovitelem je firma Vodohospodářské stavby z Teplic, respektive její závod Plzeňské komunikace," dodala mluvčí magistrátu Monika Krausová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aleš Tolar

Štítky dopravní stavba, rekonstrukce ulice, Plzenecká ulice, firma nedodržela termín, vady a nedodělky

Firma po sobě zanechala vady a nedodělky, zrekonstruovaná Plzenecká ulice se otevře později  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.