Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Za vozíkem s nadměrným nákladem sršely jiskry, chybějící pneumatika nebyla jediným řidičovým problémem

Velké překvapení čekalo na domažlické dopravní policisty, kteří si všimli řidiče, jenž měl za autem připojený přívěs a na něm notně zdevastovanou karoserii. Kromě toho, že náklad doslova přetékal z vozíku, nebyl ani správně upevněný. Třešničkou na tom všem ale byla chybějící pneumatika na levém kole návěsu.

„Domažličtí dopravní policisté kontrolovali na silnici I. třídy č. 26 na Domažlicku osobní motorové vozidlo s přívěsem, na kterém byla naložena karoserie automobilu. Tuto jízdní soupravu chtěli doprovodit do místa kontrolního vážení prováděné policisty z dopravního inspektorátu Klatovy,“ popisuje Policie ČR na svých sociálních sítích.

Při kontrole čekalo na policisty nepříjemné zjištění. Levé kolo přívěsu vůbec nemělo pneumatiku a řidič jej táhl za sebou jen tak po ráfku. Tím bezprostředně ohrozil provoz na silnici. Výčet prohřešků tím ale zdaleka nekončí. „Policisté dále zjistili, že přepravovaný náklad – karoserie vozidla, překračuje obrys přívěsu na všech stranách a upevnění nákladu také neodpovídá zákonným požadavkům. Řidič jízdní soupravy se tak dopustil několika přestupků a celá věc byla předána k dalšímu projednání místně příslušnému správnímu orgánu,“ dodala policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky jízda bez pneumatiky, špatně upevněný náklad, jízda po ráfku, přívěs, vozík, dopravní policie

Za vozíkem s nadměrným nákladem sršely jiskry, chybějící pneumatika nebyla jediným řidičovým problémem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.