Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči spolu se starostou naháněli zaběhlého strakatého čuníka, lapili ho na hřbitově do volejbalové sítě

Opravdu nevšední zásah mají na kontě hasiči z Malesic. Obyvatelé devátého plzeňského obvodu si totiž všimli zvláštního divočáka, který pobíhal kolem hřbitova. Brzy bylo jasné, že se ve skutečnosti jedná o obyčejné domácí prase, jež svévolně opustilo chlívek. Lapit zmatené zvíře ale nebylo nic jednoduchého, jak ostatně barvitě popsal na svých sociálních sítích tamní starosta Aleš Tolar (STAN).

„Občané upozornili, že kolem hřbitova pobíhá albín divočák. Na místo jsem vyrazil a na pomoc povolal malesické hasiče. Ukázalo se, že se nejedná o divočáka, ale prase domácí strakaté, které zřejmě někomu pláchlo z chlívku,“ popisuje Aleš Tolar začátek celého „prasečího dramatu“.

Chytit čuníka dalo všem přítomným pořádně zabrat. Prase se dokázalo dostat z každé jimi nastražené pasti a dokonce ani dvě volejbalové sítě zprvu nestačily. „Nakonec zvítězila lest, hasičská mrštnost i odvaha. Pašíka se podařilo odlovit přímo na hřbitově, kde ho zřejmě prostředí natolik vyděsilo, že začal spolupracovat, nechal se zahnat do rohu a odchytit, aniž by tam nastěstí stačil napáchat nějaké škody nebo nepořádek,“ doplňuje Tolar s tím, že prase je aktuálně na jednom ze zdejších statků a jeho majitel se o něj může přihlásit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aleš Tolar

Štítky odchyt prasete, Malesice, prase na útěku, prase domácí

Hasiči spolu se starostou naháněli zaběhlého strakatého čuníka, lapili ho na hřbitově do volejbalové sítě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.