Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ze stěhováků se vyklubali zakladatelé černé skládky, jeden byl navíc v celostátním pátrání

Hned tři mouchy jednou ranou se podařilo ulovit plzeňským městským strážníkům. Hlídka totiž vyjížděla do Vrchlického ulice, kde dva muži vynášeli starý nábytek a nechávali ho jen tak u popelnic. Policisté je přistihli ve chvíli, kdy stáli ve dveřích s kusem postele. Problémy budou mít nejen oni, ale i majitel bytu, který tvrdil, že je na všem domluvený s popeláři. To však nebyla jediná lež, kterou si strážníci vyslechli.

„Byli jsme vysláni do Vrchlického ulice, kde mělo docházet k odnášení starého nábytku ke kontejnerům. Na místě jsme “stěhováky” potkali rovnou ve dveřích s kusem čela postele v rukách. Muži tvrdili, že jim majitel bytu, ze kterého jsou věci vynášeny, řekl, aby nábytek u kontejnerů složili a že je s popeláři domluvený, že jej odvezou,“ popisuje Městská policie Plzeň na svých sociálních sítích.

Zakladatele černých skládek umí město dohledat na základě analýzy odpadu a záběrů z kamer

Původcům černých skládek hrozí až padesátitisícová pokuta, přesto tento postih řada lidí nebere vážně a mění ulice západočeské metropole v jednu velkou skládku. K popelnicím nebo jen tak na chodník neváhají vyhazovat starý nábytek, spotřebiče,...

Strážníci si obratem informaci ověřili a nebylo překvapením, že se nezakládala na pravdě. Muže proto vyzvali, aby předložili své doklady. Zde nastal další problém. „První z nich, pětapadesátiletý muž, nám podal svůj občanský průkaz, ale druhý muž u sebe doklady neměl. Zkoušeli jsme ho tedy prolustrovat, jenže jeho jméno v systému nebylo. Protože se jednalo o cizince, přivolali jsme kolegy z Policie ČR kvůli ztotožnění,“ pokračuje policie.

Muž začal být velmi nervózní a neustále se snažil z místa zmizet. A měl k tomu dobrý důvod. Po příjezdu státní policie se ukázalo, že se vydával za někoho zcela jiného. „Jeho pravá totožnost byla úplně jiná, navíc spojená s pětapadesátiletým mužem, který se nacházel v celostátním pátrání. Pětapadesátiletý muž tak přestal zapírat a policisté si jej odvezli k dalším úkonům. Jednání všech tří mužů včetně majitele bytu, bude předáno správnímu orgánu k dořešení,“ uzavřeli městští policisté.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky černá skládka, komunální odpad, sběrný dvůr, celostátní pátrání, městská policie, původce černé skládky

Ze stěhováků se vyklubali zakladatelé černé skládky, jeden byl navíc v celostátním pátrání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.