Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zfetovaný řidič nechal uprostřed ulice nastartované auto, před policií se vytasil s těžko uvěřitelnou historkou

Velmi podivný výjezd mají za sebou plzeňští městští strážníci. Uprostřed Františkánské ulice v Plzni se nacházelo nastartované auto, z něhož se linula velmi hlasitá hudba. Bylo však prázdné. Po pár minutách na místo přiklopýtal zmatený muž a začal jim vyprávět příběh o tom, že je ve skutečnosti jen spolujezdcem. Jeho historiku rychle vyvrátil záznam z kamer. Pohádka o neexistujícím řidiči byl ale jeho nejmenší problém.

Do křížku se zákonem se dostal dvaačtyřicetiletý muž, kterého policisté potkali pár minut po půlnoci ve Františkánské ulici v centru Plzně. „Hlídka strážníků zaregistrovala vozidlo, které stálo téměř uprostřed Františkánské ulice. Vozidlo bylo nastartované, mělo otevřené okénko u řidiče a linula se z něj hlasitá hudba. Uvnitř vozidla se nikdo nenacházel a nikdo se k němu nehlásil,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Po pár minutách se z boční ulice vynořil muž, který doslova zkoprněl, jakmile spatřil policisty. Na dotaz, jestli auto řídřil on, odpověděl, že vozidlo je jeho, ale že s ním přijel někdo úplně jiný a on z auta ve strachu z oné osoby utekl.

VIDEO: Bezohlední řidiči ignorovali policejní vůz se zapnutými majáky

Velmi frustrující okamžiky zažila hlídka městské policie, která spěchala k nahlášenému vloupání. Včasnému příjezdu ale plzeňským strážníkům bránili řidiči, jež zcela nevnímali zapnuté majáky a projížděli křižovatkou, jako kdyby se nic nedělo. S...

 

„Muž byl roztěkaný, hovořil o nesmysluplných tématech a následně tvrdil, že vozidlo řídil údajně jakýsi narkoman a on seděl pouze na sedadle spolujezdce. Tomuto tvrzení strážníci nevěřili a jejich intuice byla správná,“ pokračuje Pužmanová. Na městském kamerovém systému se ukázalo, že dotyčný muž, který před nimi stojí, nejenže s vozidlem přijel, ale také z něj vystoupil, oblékl si reflexní vestu a kamsi odkráčel. Po tomto argumentu dotyčný pohádkář kápl božskou a strážníkům se přiznal.

„V následujících minutách bylo lustrací zjištěno, že dvaačtyřicetiletý muž má uložený platný zákaz řízení a vzhledem k jeho chování u něj bylo důvodné podezření, že je pod vlivem drog. Na místo byla přivolána PČR a u řidiče byl proveden orientační test, který vyšel pozitivní na přítomnost pervitinu. Muže si poté pro podezření ze spáchání trestného činu převzala státní policie k dalšímu šetření,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky zfetovaný řidič, zmatený řidič, řízení pod vlivem drog, odstavené auto, zákaz řízení

Zfetovaný řidič nechal uprostřed ulice nastartované auto, před policií se vytasil s těžko uvěřitelnou historkou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.