Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Muž zemřel po pádu ze stromu, sbíral jmelí ve zhruba dvacetimetrové výšce

Kriminalisté vyšetřují okolnosti tragické smrti pětatřicetiletého muže, který spolu se svým kamarádem vyrazil na sběr jmelí. Zatímco on vyšplhal do asi dvacetimetrové výšky, jeho známý sbíral odřezané jmelí. Lezec ovšem zavrávoral a zřítil se. Druhý muž ho až do příjezdu záchranářů oživoval, veškeré snahy ale byly marné a lékař mohl už je konstatovat úmrtí. K neštěstí došlo na Sušicku.

K nešťastné události došlo u malé obce na Sušicku. Jeden z mužů, který měl horolezeckou výbavu, vyšplhal do koruny stromu, kde odřezával kusy jmelí. Z dosud neznámých příčin se zřítil na zem. Jeho společník okamžitě přivolal pomoc a snažil se ho resuscitovat. Muž však následkům zranění na místě podlehl.

„Jednalo se o muže narozeného v roce 1988, který spadl ze stromu ve výšce 15 až 20 metrů. Nařídili jsme soudní pitvu a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ sdělila Plzeňské Drbně policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Foto Pixabay.com

Štítky sběr jmelí, zemřel po pádu ze stromu, pád ze stromu, tragická nehoda

Muž zemřel po pádu ze stromu, sbíral jmelí ve zhruba dvacetimetrové výšce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.