Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nabouranou moderní vánoční tramvaj nahradí jeden z nejstarších vozů ve speciálním retronátěru

Nejednoho Plzeňana rozesmutněla zpráva o nehodě, při níž řidič náklaďáku nedal přednost vánoční tramvaji, která po nárazu vykolejila. Nehoda si vyžádala jednu lehce zraněnou ženu, hůř ale dopadl nejmodernější vůz ve flotile plzeňských městských dopravních podniků. Na koleje se tramvaj 40T v nejbližších dnech nevrátí, nahradí ji však její předchůdkyně, která před nedávnem dostala nový nátěr.

„Letošní plzeňská vánoční tramvaj bohužel po pondělní srážce s náklaďákem dojezdila a do Vánoc už se na koleje nevrátí, ale prozradím, že v dopravním podniku pracují na náhradím řešení, které bude rovněž mimořádné,“ poodhalil náměstek promátora pro oblast dopravy Aleš Tolar (STAN).

Vánoční výzdobu už nebude vozit na svém kabátě nejnovější, ale naopak jedna z nejstarších tramvají "Tatra", která teprve před pár dny obdržela původní červenobílý nátěr. Ten dostala k příležitosti blížících se oslav 125. výročí plzeňské MHD. „Naši šikovní kolegové v rekordním čase přeinstalovali světelné dekorace, které ještě zítra doplníme o samolepky s vločkami. Tramvaj ještě bude muset na zkušební jízdu, ale na pravidelnou linku bude nasazena nejpozději v pátek," doplnil mluvčí dopravních podniků René Vávro.

Oblíbená vánoční tramvaj na nějaký čas dojezdila. Po střetu s nákladním vozem došlo k jejímu poškození a vykolejení. Jedna mladá žena skončila v nemocnici. Kdy se nazdobený vůz opět vrátí do ulic Plzně zatím neumí dopravní podniky odhadnout....

Ohodnoť článek

Foto Aleš Tolar

Štítky vánoční tramvaj, vánoční výzdoba, dopravní podniky, nehoda vánoční tramvaje, retrojízda

Nabouranou moderní vánoční tramvaj nahradí jeden z nejstarších vozů ve speciálním retronátěru  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.