Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve Škodalandu vznikne nové discgolfové hřiště, rozhodli o tom obyvatelé centrálního obvodu

Trojka už zná výsledky z premiérového projektu participativního rozpočtu. Mezi šest místních částí rozdělí dohromady šest milionů korun. Nejvíce hlasů získal návrh na zřízení discgolfového hřiště v areálu Škodaland. Skvrňanští zase nejvíce stojí o koupaliště a třeba v Radobyčicích lidé nejvíce podpořili nápad na úsekové měření.

„Je skvělé, že se lidé opravdu hojně zapojili celou řadou zajímavých nápadů na vylepšení života v našem obvodu, kterých dorazilo 166 i hlasováním o 33 realizovatelných, které postoupily. Od 15. října do 1. prosince přišlo celkem 2824 hlasů,“ uvedl starosta třetího městského obvodu David Procházka (ANO).

Za Bory zvítězil nápad na zřízení discgolfového hřiště v areálu oblíbeného multifunkčního areálu Škodaland, získal celkem 409 hlasů. „Skvrňanští si nejvíce přejí vyhotovit studii na koupaliště, své hlasy jí poslalo 254 obyvatel a na Valše vyhrálo víceúčelové hřiště mezi ulicemi U Studny a U Kolejí, hlasovalo pro něj 168 lidí,“ představuje další vítězné návrhy místostarosta Trojky Pavel Šrámek (Piráti).

Na Nové Hospodě se za peníze z participativního rozpočtu postaví Beachvolejbalové hřiště u Sokolovny, přálo si ho 120 obyvatel. „V Radobyčicích si prvenství vybojoval nápad na úsekové měření, hlasů byla v tomto případě rovná stovka a Na Výsluní stačilo pro vítězství návrhu hřiště u zastávky Luftova zahrada 98 zaslaných hlasů,“ doplňuje místostarosta Ladislav Nový (STAN).

Návrhy, které obyvatelé vybrali, se budou realizovat v roce 2024. „Zároveň máme v plánu v projektu participativního rozpočtu pokračovat i nadále. Nyní si vyhodnotíme, jak se náš první ročník vyvedl, co bychom případně udělali jinak a uvidíme, zda druhý ročník zůstane ve stejné podobě, výši i rozsahu,“ uzavřel místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP 09).

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch

Štítky participativní rozpočet, nápady na vylepšení obvodu, sportoviště, MO Plzen 3, centrální obvod, dicsgolf, beachvolejbal, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Škodalandu vznikne nové discgolfové hřiště, rozhodli o tom obyvatelé centrálního obvodu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.