Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Opilý zloděj ryb uvízl v bahně vypuštěného rybníka, vytáhnout ho museli hasiči

Poměrně netradiční zásah mají za sebou hasiči, kteří tentokrát vyjížděli do Nalžovských Hor na Klatovsku. Do bahna ve vypuštěném rybníku tam zapadl muž a bez cizí pomoci by se z této mazlavé pasti nedokázal sám dostat. Jelikož panovala obava, že by mohl přijít k opravdu vážné újmě, odstartoval na místo také vrtulník.

„V čerstvě vyloveném rybníku uvízl asi 150 metrů od břehu v bahně muž. Jelikož jsme si nebyli jisti, zda se k němu dostaneme dostatečně rychle, letěl místo vrtulník s leteckým záchranářem,“ říká úvodem mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Hasiči z Horažďovic ale na nic nečekali, popadli paddleboard a vydali se přes nestabilní bahno směrem k nešťastníkovi. K muži se nakonec probojovali ještě před příletem helikoptéry. „Pilot hasičům alespoň pomohl nasvícením místa. Zbytek hasičů se postaral o rychlé vytažení paddleboardu i se dvěma hasiči a zachráněným mužem," pokračuje Poncar. Po odbahnění proudem vody si prochladlého muže převzali do péče záchranáři. Jelikož měl u sebe muž i několik ryb, tak je více než jasné, co na místě pohledával. To ostatně bude ještě vysvětlovat na policii. 

„U dotyčného muže byla provedena dechová zkouška s výsledkem přes 0,7 promile. Případ evidujeme jako přestupek proti majetku a zabývají se jím kolegové z obvodního oddělení Horažďovice," uzavřela Barbora Šmaterová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky záchranná akce, záchrana muže, uvízl v bahně, vyproštění, Nalžovské Hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý zloděj ryb uvízl v bahně vypuštěného rybníka, vytáhnout ho museli hasiči  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.