Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Hasiči vyvrací spekulace, že požár v nákupním centru souvisí s otevřením pobočky fast foodu

Stovky lidí musely opustit nákupní centrum v Plzni na Slovanech, kde došlo k požáru na střeše objektu. Okamžitě se mezi lidmi vyrojily spekulace a vtipy, že za vším určitě stojí nově otevřená pobočka rychlého občerstvení. Tyto teorie hasiči okamžitě vyloučili. Přesnou příčinou se nadále zabývá vyšetřovatel. Škoda podle odhadů dosáhla na 750 000 korun.

Požár vypukl v úterý kolem třičtvrtě na čtyři odpoledne na střeše Galerie Slovany. Na místě zasahovalo šest jednotek hasičů. „Celou budovu bylo nutné evakuovat, část lidí odešla samovolně, část jsme evakuovali společně s Policií ČR. Jednalo se o několik set osob,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Zhruba za hodinu doplnil, že se plameny podařilo uhasit a hasiči hledají skrytá ohniska.

Hasiči na místě využili přístroj Cobra, který dokáže vodním paprskem proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu, díky kterému mohli hasit i v nepřístupných prostorách. „Rozsah požáru nebyl velký, zhruba dva až čtyři metry čtvereční. Abychom mohli vše důkladně prohasit, museli jsme část konstrukce na střeše rozebrat a průběžně kontrolovat teplotu termokamerou. Příčina je doposud v šetření. Můžeme ale vyloučit spekulace, že by k požáru došlo v souvislosti s otevřením pobočky rychlého občerstvení,“ dodal Poncar.

Na místo vyjížděla také záchranná služba. „Na místo byly vyslány tři výjezdové skupiny. Z evakuovaných osob nikdo nepotřeboval ošetření,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky. Podle odhadů muselo obchodní dům opustit zhruba 500 až 1000 lidí. Hasiči na místo přistavili evakuační autobus. Policie na místě dohlížela, aby se k místu zásahu nedostaly nepovolané osoby, zároveň omezili provoz na Francouzské třídě. „Zplodinami se nadýchal jeden chlapec, který byl po ošetření zdravotníků předán rodině,“ dodala policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár, požár v nákupním centru, Galerie Slovany, Slovany, evakuace osob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Že by ten požár způsobila připravovaná provozovna fastfoodu? To by tam museli slibovat žhavě nízké ceny.

Čtvrtek, 23. listopadu 2023, 10:25Odpovědět

VIDEO: Hasiči vyvrací spekulace, že požár v nákupním centru souvisí s otevřením pobočky fast foodu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.