Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sbírka vánočních dárků pomůže matkám s dětmi v nouzi, přejí si hračky i praktické pomůcky do domácnosti

Jaká mají vánoční přání maminky v azylových domech a další ženy, které mají hluboko do kapsy? Velmi skromná. Jde třeba o hračky pro jejich děti, oblečení, ale také o pomůcky jako je mop, šroubovák nebo prací prášek. Tato a další přání se jim od roku 2016 vyplňují díky sbírce organizované plzeňskou iniciativou Holky holkám. Zapojit se může každý. Stačí si na webových stránkách vybrat ze seznamu.

Stan s motivem dinosaurů, odrážedlo, mikina, batoh, vysavač, ždímací mop, aku šroubovák, zimní boty, pohádková knížka nebo třeba prášek na prádlo – taková přání se sešla v osmém ročníku sbírky vánočních dárků pro charitní domovy sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni a maminky ze Šatníku pro samoživitele.

„Sbírky pořádá od roku 2016 skupina plzeňských ženských osobností Holky holkám. Za předchozích sedm ročníků splnily už 670 přání v celkové hodnotě kolem 800 tisíc korun. Letos na splnění čeká 145 malých i velkých přání,“ prozradila Markéta Čekanová z iniciativy Holky holkám.

Jako tradičně se v seznamu objevují drobnosti od kosmetiky, přes vybavení do domácnosti, až po hračky. Letos je tam ale třeba i prosba o plenky nebo Sunar pro miminka. Aktuální seznam přání najdete webové stránce holkyholkamplzen.cz/vanoce/.  Sbírka odstartovala 13. listopadu a potrvá do 1. prosince.

„Zakoupené dárky mohou lidé přinášet nezabalené, opatřené přiděleným kódem do sídla Nadace 700 let města Plzně vedle Měšťanské besedy nebo je sem mohou nechat přímo poslat z e-shopu. Vždy nás dojímá nadšení, s nímž se lidé do plnění přání vrhají. Na dražší přání se dokonce skládají. Díky tomu se nám v minulosti třeba podařilo nadělit klávesy, na které přispěli muzikanti z Plzeňské filharmonie, výtvarné vybavení, na které se složili studenti a pedagogové ze Sutnarky nebo panenku Barbie, kterou společně koupily slečny z recepce Techmania Science Center,“ dodala Čekanová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Holky Holkám

Štítky vánoční dárky, sbírka, pomoc samoživitelkám, matky v nouzi, Holky holkám, dobročinná akce, sbírka dárků

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka vánočních dárků pomůže matkám s dětmi v nouzi, přejí si hračky i praktické pomůcky do domácnosti  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.