Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Devítiletého chlapce srazila a usmrtila motorka, policie obvinila jeho babičku, že ho dostatečně neohlídala

Z usmrcení z nedbalosti obvinila policie sedmdesátiletou babičku devítiletého chlapce, který loni na Klatovsku tragicky zahynul po srážce s motorkou. Vyšetřovatelé viní ženu z toho, že dítě při přecházení silnice dostatečně neohlídala. Motorkáře policisté obvinili už dříve, i když dopravní předpisy neporušil.

O obvinění seniorky informoval deník Právo. K tragické události došlo loni v červnu na silnici mezi obcemi Javorná a Čachrov. Sedmdesátiletá žena se tam vracela z lesa se svým vnukem a dalšími chlapci od sousedů. Když nic nejelo, řekla jim, ať silnici rychle přeběhnou. V ten okamžik se ale na horizontu objevila motorka. Motorkář začal zpomalovat a aby se jim vyhnul, přejel na druhou stranu silnice. Devítiletý chlapec se však lekl a zůstal stát. Motorkář už nedokázal zareagovat a chlapce smetl.

„Na místě byla ihned zahájena laická resuscitace, vedena operátorem tísňové linky. Pozemní posádka záchranářů společně s leteckými záchranáři si po příjezdu převzali resuscitaci a pokračovali v ní dalších 30 minut. Přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit životní funkce mladého chlapce, lékař na místě konstatoval úmrtí,“ uvedla tehdy mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Policisté na místo přivolali i krizového interventa, který se věnoval rodině usmrceného chlapce. 

„K tragické dopravní nehodě došlo na silnici I. třídy č. 27. Řidič motocyklu jel z obce Železná Ruda ve směru na Klatovy a mezi obcemi Javorná a Čachrov došlo ke střetu motocyklu s dítětem, které na následky zranění na místě zemřelo,“ sdělila policejní mluvčí Barbora Šmaterová

Podle informací Práva smetl motorkář chlapce v rychlosti zhruba 77 kilometrů v hodině. Pokud by zpomalil na polovinu, mohl se mu podle znaleckému posudku vyhnout. Ačkoli muž dopravní předpisy neporušil, měl podle kriminalistů dávat větší pozor. Jeho snaha chlapce objet jízdou v protisměru nebyla podle vyšetřovatelů dostatečná.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky tragická nehoda, nehoda motorky, sražený chodec, usmrcené dítě, smrt dítěte, usmrcení z nedbalosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devítiletého chlapce srazila a usmrtila motorka, policie obvinila jeho babičku, že ho dostatečně neohlídala  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.