Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bývalá pivnice Severka na lochotínském sídlišti se promění v novou služebnu městské policie

Pivo už se v hospodě v Sokolovské ulici v Plzni několik let nečepovalo, a tak nastala otázka, co s nevyužitým místem. Nakonec padlo rozhodnutí, že prostory využije městská policie. Nyní tam probíhá rozsáhlá přestavba, která vyjde na zhruba 12 milionů korun. Pokud vše půjde podle plánu, tak tam strážníci najdou své nové zázemí od příštího léta. Nově zrekonstruovaná služebna se v těchto dnech také otevřela v Heyrovského ulici na Borech.

„Lochotínští strážníci budou mít nové prostorné zázemí, které na Lochotíně chybí. Uvnitř objektu budou navíc moci pohodlně zaparkovat,“ uvedl radní města Plzně pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň). V bývalé pivnici se teď hlavně demoluje. Je zapotřebí zbourat nenosné příčky, aby vznikla dispozice pro nové prostory. Nové dělící příčky mezi jednotlivými místnostmi jsou navrženy ze sendvičových stěn, z nichž některé mají akustické vlastnosti. Dále se bude dělat nová elektroinstalace, izolace, podlahy z odolné keramické dlažby a podhledy s integrovaným osvětlením. Objekt dostane nová okna i dveře.

Plzeňská městská policie usiluje o rozšíření svých řad, a tak v uplynulých měsících rozjela rozsáhlou náborovou kampaň. V Plzni nyní slouží kolem 230 strážníků, cílem kampaně je zvýšit jejich počet minimálně o čtyři desítky.

„Vstupní dveře jsou navrženy z hliníkových profilů s izolačním bezpečnostním trojsklem z důvodu větší životnosti a odolnosti,“ upřesnil velitel Městské policie Plzeň Petr Nováček. Při rekonstrukci hlavního vchodu dojde k úpravě chodníku a navazující zeleně. „Nová dispozice vytváří hlavní vchod se vstupním zádveřím, které navazuje stěnou s komunikačním okýnkem a kanceláří. Služebna bude vytápěna dálkově a bude fungovat za podpory městské Správy informačních technologií,“ popsala mluvčí obvodu Miroslava Vejvodová.

Když vše půjde podle plánovaného harmonogramu, skončí stavební práce na jaře a nejpozději během letních prázdnin se strážníci nastěhují do nového. „V našem obvodě pak budou fungovat dvě služebny, jedna v Brněnské ulici na Vinicích, kde jsou strážníci nyní, a druhá v Sokolovské ulici na Lochotíně. Z hlediska bezpečnosti to bude ideální model,“ myslí si místostarosta Jedničky Jiří Uhlík (PRO Plzeň).

Na Borech mají strážníci zmodernizovanou služebnu

Zatímco na Lochotíně strážníci na nové prostory čekají, policisté na Borech už mají k dispozici zmodernizovanou služebnu. Prostory v Heyrovského ulici už byly v nevyhovujícím technickém stavu. „Tato událost představuje důležitý milník v rozvoji Městské policie Plzeň a na Bory se tak opět vrací kombinované hlídky spolu s pěšími hlídkami, které se budou starat o bezpečí místních občanů,“ sdělil velitel městské policie.

Rekonstrukce zahrnovala výměnu podlahových krytin, oken, rozvodů elektřiny či odpadů a přibyla také klimatizace. Prostory služebny poskytnou zázemí více než čtyřicítce strážníků a zaměstnanců, kteří nepřetržitě zajišťují službu celoměstské působnosti, do které spadá odchyt zvířat, převoz podnapilých osob, výjezdy v rámci programu Tísňové péče a pultu centrální ochrany.

Ohodnoť článek

Foto Miroslava Vejvodová

Štítky rekonstrukce služebny, nová služebna, městská policie, rekonstrukce pivnice, Lochotín, Bory, bezpečnost ve městě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Je jen správné, že příslušníci městské policie budou i na Lochotíně mít důstojný prostor pro svoji činnost. Na Borech v Heyrovského ulici (viděno zvnějšku) zrekonstruovali služebnu opravdu hezky. Dokonce před vchodem vytvořili i šikmou nájezdovou rampu ke vchodu do služebny pro vozíčkáře. Bohužel strážníkům jaksi nedošlo, že kvůli automobilu městské policie, který parkují dole na začátku rampy, ji potřební nemohou používat.

Pondělí, 6. listopadu 2023, 08:27Odpovědět

Bývalá pivnice Severka na lochotínském sídlišti se promění v novou služebnu městské policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.