Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výbuch otřásl rodinným domem a vysklil okna, jednoho muže s popáleninami odvezl vrtulník

, aktualizováno 31. října 2023, 12:13

Ohromná rána otřásla rodinným domem v Plasích na severním Plzeňsku. Na místo okamžitě zamířili hasiči i záchranáři. Nejtěžší zranění utrpěl pětatřicetiletý muž, kterého vrtulník transportoval na popáleninové centrum do Prahy. Na místě byla ještě jedna žena, jež skončila v plzeňské nemocnici. Případ vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

„Právě zasahujeme v Plasích u požáru v rodinném domě. Všemu údajně předcházel výbuch. Na místě jsou dvě zraněné osoby,“ informoval v dopoledních hodinách mluvčí hasičů Petr Poncar. Podle jeho slov byl požár malého rozsahu.

„Z místa události záchranáři transportovali pětatřicetiletého muže, který utrpěl popáleniny na 20 procentech horní poloviny těla. Na popáleninové centrum v pražských Vinohradech ho dopravil vrtulník,“ sdělila Mária Svobodová z krajské záchranky. V domě se nacházela ještě osmatřicetiletá žena. S drobnými zraněními ji převezla sanitka do nemocnice v Plzni na Lochotíně. „Staticky by dům měl být v pořádku. Venku jsou pouze výplně oken. Škoda je 50 tisíc korun. Jako příčina bylo stanoveno nedbalostní jednání,“ doplnil Poncar.

„Kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov se zabývají případem výbuchu zatím nezjištěné látky, ke kterému došlo dnes v jednom z rodinných domů v Plasích. Při výbuchu došlo ke zranění dvou osob osmatřicetileté ženy a pětatřicetiletého muže, kteří byli v blízkosti exploze. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu obecné ohrožení z nedbalosti," dodala policejní mluvčí Eva Červenková

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů, foto: Hasiči města Kralovice

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky výbuch, požár rodinného domu, popáleniny, popálený muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch otřásl rodinným domem a vysklil okna, jednoho muže s popáleninami odvezl vrtulník  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.