Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nouze o místa na Skvrňanech je zažehnána, uzavírka začne později, parkoviště se otevře dřív

Přestavba obchodního centra, rozsáhlá oprava tramvajové trati a rekonstrukce vnitrobloků. Stavební práce v zadních Skvrňanech sebraly místním hned celou řadu parkovacích míst. Další ranou by pro ně byla uzavírka části ulice Terezie Brzkové, která měla začít před otevřením již dokončeného OC Alice, a tak by přišli téměř na tři týdny o další parkovací stání. Třetí městský obvod ale vyjednal s investory zásadní změny.

Výsledkem jednání je, že uzavírka části ulice T. Brzkové na Skvrňanech začne později a parkovací místa před nově vystavěným OC Alice se naopak otevřou dřív. Jednání To inicioval centrální obvod, aby vyhověl požadavkům svých občanů. Oba investoři, tedy město Plzeň zastoupené Správou veřejného statku a společnost InterCora, vyšli potřebám obyvatel vstříc.

Během této etapy rekonstrukce vnitrobloku v ulici Terezie Brzkové má dojít k terénním úpravám a pracím na vodovodu a kanalizaci, úpravy pak mají přinést obyvatelům hlavně více parkovacích stání. Než ale bude hotovo, občanům zde naopak místa po dobu stavby ubydou. Právě proto inicioval třetí městský obvod jednání, aby místním možnost parkování zajistil. Původně měla uzavírka platit už od 16. října, parkoviště před obchody se ale mělo otevřít až později.

„Od samotného počátku všech stavebních akcí, kterými letos Skvrňany prochází, se snažíme zajistit náhradní parkovací místa, kterých kvůli stavbám, byť potřebným, ubylo. Už na začátku roku se povedlo zřídit nouzové parkoviště, které stále funguje, a cestu, jak našim občanům obtížnou situaci ulehčit, jsme hledali i nyní. Po našem jednání se povedlo zajistit, aby uzavírka začala až v neděli 29. 10. a uzavřela se pouze spodní část ulice Terezie Brzkové, tedy úsek mezi schody a Vojanovou ulicí. Hned poté naopak InterCora s předstihem otevře větší část svého parkoviště u OC Alice,“ uvádí starosta MO Plzeň 3 David Procházka (ANO).

Společnost, která je investorem přestavby OC Alice chystá slavnostní otevření centra 9. listopadu. „Většinu parkovacích míst ale otevřeme k užívání ještě před tím. Konkrétně 30. října, a zavřená ponecháme pouze místa nezbytná pro zásobování obchodů. Dne 2. 11. pak dojde k otevření celého obchodního centra včetně parkoviště mimo cca jedenácti parkovacích míst. Ta se uvolní až po slavnostním otevření OC Alice 9. listopadu,“ informuje Ivan Hlaváček, jednatel společnosti.

Výsledné řešení je maximum možného, i tak bude v prvních třech dnech stavby otevřeno více parkovacích míst, než jich bude zavřeno.

„V lokalitě Skvrňany se toho v současné době děje opravdu spousta, probíhá zde hned celá řada stavebních akcí, ale výsledek za to stojí. A já velmi děkuji za trpělivost obyvatelům a spolupráci všem zúčastněným subjektům,“ dodává Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora města Plzně.

V polovině prosince se opravovaný úsek v ulici T. Brzkové provizorně otevře k užívání a práce budou dokončené na jaře příštího roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MO Plzeň 3, vizualizace: InterCora

Štítky Plzeň, Skvrňany, parkování, parkoviště, InterCora, MO Plzeň 3, Procházka, Tolar, stavba, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nouze o místa na Skvrňanech je zažehnána, uzavírka začne později, parkoviště se otevře dřív  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.