Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Při srážce dvou tramvají v centru Plzně se zranilo téměř 30 lidí včetně pěti dětí

, aktualizováno 19. října 2023, 16:14

Na rušné Karlovarské třídě u zastávky Pod Záhorskem v Plzni se ve čtvrtek po poledni střetly dvě tramvaje. Nehoda si vyžádala 28 zraněných, přičemž nejtěžší zranění si odnesla řidička tramvaje. Kvůli vyprošťovacím pracím byla komunikace zcela uzavřena. Dopravní podniky zavedly náhradní autobusové spoje. Příčinu nehody vyšetřuje policie. Škoda na tramvajích je podle odhadu milion korun.

K vážné nehodě došlo na Karlovarské třídě nedaleko zastávky Pod Záhorskem. Tramvaj číslo 4 tam zezadu narazila do tramvaje číslo 1. „Jsou tu desítky zraněných. Máme zde evakuační autobus, do něhož dle potřeby budou umístěni zranění k transportu do nemocničních zařízení," uvedl krátce po nehodě mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, kteří dále pomáhali také s tříděním a transportem pacientů.

„Dle prvotních informací první jedoucí tramvaj z dosud nezjištěných příčin náhle zastavila a zezadu do ni narazila druhá tramvaj. Alkohol byl na místě vyloučen jak u řidičky tramvaje, tak u řidiče, dechovou zkouškou. Příčina nehody je v šetření," informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Provoz z centra města směrem na Lochotín byl zcela uzavřen. „Celková bilance zraněných je 28 osob. Nejtěžší zranění utrpěla řidička tramvaje, kterou jsme se středně těžkými zraněními transportovali na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. Zbylé osoby včetně pěti dětí utrpělo lehčí zranění a po prvotním ošetření putovaly do FN Plzeň na Lochotíně a na Borech a také do Mulačovy nemocnice,“ shrnula mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

„Linka č. 1 je v současné době ukončena v zastávce Hlavní pošta, odkud pokračuje zpět na nám. Generála Píky a linka č. 4 je ukončena v Sadech Pětatřicátníků, odkud jede zpět na Bory - respektive k Univerzitě. Ze Sadů Pětatřicátníků je zavedena náhradní autobusová doprava na Košutku a do Bolevce. Pravděpodobně bude u náhradní autobusové dopravy docházet ke zpoždění kvůli průjezdnosti v místě nehody,“ informovaly dopravní podniky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky Srážka tramvají, nehoda tramvají, větší počet zraněných, Karlovarská třída

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při srážce dvou tramvají v centru Plzně se zranilo téměř 30 lidí včetně pěti dětí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.