Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Zfetovaný motorkář ujížděl před strážníky, zastavila ho až namířená zbraň. Důvodů k úprku měl víc

Jakmile jednatřicetiletý motorkář spatřil vůz plzeňských městských strážníků, začal podivně kličkovat, zmatkovat a ujíždět. Hlídka ho okamžitě začala pronásledovat. Z hlavní silnice posléze muž odbočil na prašnou cestu, kde havaroval. Ani tento karambol mu nebránil v úprku a dál pokračoval po svých. Zastavila ho až strážníkova namířená pistole. Brzy se ukázalo, že drogy nejsou jediným jeho problémem.

„Naše hlídka si povšimla od Litic přijíždějícího motorkáře, který ve chvíli, kdy spatřil naše služební vozidlo, začal zmatkovat, zavrávoral a z jeho chování bylo evidentní, že něco není v pořádku. Řidič prudce odbočil z hlavní silnice, přidal plyn a začal na motocyklu ujíždět,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Hlídka za motorkářem okamžitě vyrazila. Na výzvy k zastavení ale jednatřicetiletý muž vůbec nereagoval a dál ujížděl podél železniční trati směrem na Valchu. Jízda po prašné cestu mu však dělal problémy a po pár metrech v levotočivé zatáčce havaroval. Ani to mu nebránilo v plánu „nedat se chytit“ a pokračoval po svých.

„Strážník muže opakovaně vyzýval, aby zastavil, ale muž při útěku začal náhle hledat něco po kapsách a otáčet se směrem ke strážníkovi. V tuto chvíli strážník využil svého oprávnění a muže zastavila až hrozba namířenou střelnou zbraní a následně mu byla přiložena pouta,“ pokračuje Schliková.

Důvodů k útěku měl muž hned několik. Provedený test na přítomnost drog vyšel pozitivně na amfetaminy a metamfetaminy, muž měl také platnou blokaci řidičského oprávnění, přičemž skupinu A nevlastnil vůbec, motocykl nebyl pojištěný a měl úplně cizí registrační značku. „Dotyčného si na místě od strážníků převzala přivolaná hlídka státní policie k dalšímu šetření,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky ujížděl před policií, zfetovaný řidič, řidič pod vlivem drog, zfetovaný motorkář, policejní honička, hrozba zbraní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Úterý, 10. října 2023, 16:03Odpovědět

VIDEO: Zfetovaný motorkář ujížděl před strážníky, zastavila ho až namířená zbraň. Důvodů k úprku měl víc  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.