Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté už mají pod zámkem nebezpečného uprchlíka, který v minulosti seděl za krádeže i napadení

Pětačtyřicetiletý Václav N. utekl ve středu z areálu Psychiatrické nemocnice Dobřany, kde má soudem nařízenou ústavní léčbu. V oficiální pátrací relaci policie překvapivě neuváděla, že jde o nebezpečného pachatele, který byl v minulosti trestán za krádeže i napadení. Jeho jméno bylo dokonce spojováno i s případem vraždy stopařky na Písecku, kde má muž trvalé bydliště. Z tohoto hrůzného činu jej obvinil kamarád, soudy mu ale neuvěřily. Útěkáře již policisté zadrželi.

„Hledaný muž se 4. října nevrátil z povolené vycházky po areálu psychiatrické léčebny v Dobřanech, kde má soudem nařízenou ochrannou ústavní léčbu. Hledaný má vazby na Jihočeský kraj a je předpoklad, že by se tam mohl pohybovat,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Trvalé bydliště má muž v Písku, proto se policie domnívala, že se mohl vydat právě tam. Nakonec se ho podařilo ve čtvrtek večer zadržet v Plzni.

Policie při zveřejnění informací o hledaném muži uváděla, že není nebezpečný. Dříve byl však velmi známou postavou jihočeského podsvětí. Kradl i byl potrestán za napadení. V roce 2002 otřásl Píseckem případ brutální vraždy šestnáctileté stopařky, kterou její vrah bodl do srdce a její nahé tělo odhodil v lese. Z vraždy byl nakonec obviněn Pavel Záruba a od soudu odešel s trestem ve výši 20 let. Nikdy se nepřiznal. Když žádal v roce 2015 o obnovení řízení, hodil vinu na svého bývalého nejlepšího kamaráda Václava N. Soudy mu ale neuvěřily. Záruba byl před vraždou odsouzen na 3,5 roku vězení kvůli znásilnění.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, utekl z psychiatrické nemocnice, nebezpečný pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté už mají pod zámkem nebezpečného uprchlíka, který v minulosti seděl za krádeže i napadení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.