Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Všímavý řidič pomohl dopadnout ochmelku za volantem, pronásledoval ho a navigoval policisty

Na podivnou jízdu jednatřicetiletého muže upozornil všímavý řidič, který ihned pojal podezření, že dotyčný bude zřejmě pod vlivem alkoholu. Po silnici jel totiž velmi pomalu, kličkoval a měl navíc sklopená zrcátka. Pozorný šofér se ihned spojil s plzeňskými městskými strážníky a podezřelé vozidlo dál sledoval. Muž za volantem malé dodávky pak policistům uvedl, že nic nepil. Dechová zkouška však tvrdila pravý opak.

„Teď jsme jeli ze Skvrňan směrem k Plaze a jede tady pán s nějakou paní. Jedou hrozně pomalu a nemají ani narovnaná zrcátka. Málem do nás nabourali. Snažili jsme se jim ukázat, že mají zrcátka sklopená. Vypadali opile, tak volám, aby se ještě někomu něco nestalo,“ hlásil oznamovatel na linku 156. Kličkující vozidlo dál sledoval a cestou navigoval policisty.

„Během pár okamžiků byli na místě naši strážníci, kteří vozidlo po vyhodnocení stylu jízdy, ihned zastavili. Za volantem seděl jednatřicetiletý muž a na sedadle spolujezdce devětačtyřicetiletá žena,“ uvedla Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie.

Řidič na žádost policie předložil potřebné doklady. Z jeho chování bylo strážníkům hned jasné, že je opilý. Tento fakt, ale muž popřel a tvrdil, že pouze jede domů. „Muž se dobrovolně podrobil dechovým zkouškám, kdy poslední vyšla s výsledkem 1,88 promile a jeho jízda tak byla definitivně u konce. Na místo byli přivoláni státní policisté, kteří si opilce za volantem převzali k dalším úkonům,“ uzavřela Schliková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilý řidič, alkohol za volantem, všímavý svědek, pronásledování, dechová zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Všímavý řidič pomohl dopadnout ochmelku za volantem, pronásledoval ho a navigoval policisty  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.