Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Postaršího muže zavalil traktor, pod těžkým strojem zůstal půlkou těla uvězněný

Středně těžká zranění utrpěl muž, kterého na poli nedaleko Soběšic na Klatovsku zavalil traktor se dřevem. Podle hasičů zůstal traktoristův spolujezdec půlkou těla uvězněný pod těžkým strojem a museli ho vyprostit s pomocí heverů. Do nemocnice zraněného muže převezl vrtulník.

Všechny záchranné složky vyjížděly ve čtvrtek na pole u obce Soběšice na Klatovsku. Traktor dostal na mokrém poli při zatáčení smyk a převrátil se. Přitom došlo ke zranění jeho dvaasedmdesátiletého solujezdce. „Osoba byla zavalená pod traktorem do půlky těla. Hasičům se podařilo za pomoci heverů muže vyprostit a poskytli mu předlékařskou zdravotní péči do příjezdu záchranné služby,“ popsal mluvčí hasičů Michal Holeček.

Na místo vzlétl také vrtulník z Českých Budějovic, pro který hasiči připravili přistávací plochu. Dále jímali unikající naftu z traktoru. „Záchranáři zajistili muže narozeného v roce 1951, který utrpěl středně těžké zranění. Při vědomí jsme ho předali posádce letecké záchranné služby z Českých Budějovic, která ho transportovala do tamní nemocnice,“ dodala Mária Svobodová z krajské záchranky. Případem se nadále zabývá policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky muže zavalil traktor, nehoda na poli, zaklíněný muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postaršího muže zavalil traktor, pod těžkým strojem zůstal půlkou těla uvězněný  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.